Tarotkaart de wereld van de Rider Waite Smith tarot.

De tarotkaart ‘De Wereld’ symboliseert de voltooiing van een belangrijke levensreis.
Deze symboliek wordt weerspiegeld in alle tarotkaarten van de Grote Arcana, waarbij tarotkaart De Wereld’ het ultieme eindpunt markeert.

Deze tarotkaart onthult het diepere begrip van het mysterie van het leven en benadrukt het belang van het ten volle ervaren van het leven.

Kortom, ‘De Wereld’ in de tarot staat voor het succesvol afronden van een levensreis.

De kleuren van Tarotkaart de wereld

Bij het interpreteren van tarotkaarten spelen kleuren een belangrijke rol bij het begrijpen van de betekenis ervan. Kleuren dragen bij aan de sfeer, emotie en eerste indruk van een tarotkaart.

Op de tarotkaart die we bekijken, domineert de kleur blauw. Blauw staat symbool voor zuiverheid, sereniteit, genezing en kracht. Iconen zoals de godin Isis en de Heilige Maria worden vaak afgebeeld met een blauwe mantel. Daarnaast verwijst het groen van de lauwerkrans naar genezing en vruchtbaarheid, terwijl de gele en rode tinten in de hoeken creativiteit en enthousiasme symboliseren.

Indrukken bij tarotkaart de wereld

De laatste tarotkaart van de Grote Arcana symboliseert volledig bewustzijn en voltooiing. ‘De Wereld’ staat voor het afronden van een levenscyclus, aangezien elk leven uiteindelijk tot voltooiing komt. De dominante blauwe kleur op deze kaart draagt bij aan de heldere, zuivere en positieve sfeer.

Op de tarotkaart ‘De Wereld’ wordt een naakte danseres afgebeeld die de dans van het leven uitvoert, omringd door een lauwerkrans. De symbolen in de hoeken van de kaart – de mens, de arend, de stier en de leeuw – zijn geïnspireerd op visioenen uit Bijbelboeken zoals Ezechiël en Openbaringen. De mens verwijst tevens naar het sterrenbeeld Waterman, de arend naar Schorpioen, en de stier en leeuw naar hun respectievelijke sterrenbeelden.

De Kleur Blauw

Blauw, de kleur van de kleding van heilige Maria en de godin Isis, wordt traditioneel geassocieerd met jongens. Tegenwoordig wordt blauw vaak als stereotyperend gezien voor jongens, terwijl roze juist geassocieerd wordt met meisjes. Deze stereotyperingen zijn echter aan het veranderen en worden als ouderwets beschouwd. In vroegere tijden was de typering van roze en blauw precies omgekeerd, waarbij roze geassocieerd werd met jongens en blauw met meisjes. Deze omkering had historisch gezien te maken met de hogere kindersterfte onder jongens, wat leidde tot de associatie van blauw met jongens en roze met meisjes onder invloed van het christendom.

Praktische betekenis van tarotkaart de wereld

De tarotkaart ‘De Wereld’ markeert de afronding van de levensweg en is de laatste kaart in de reeks van de Grote Arcana. Deze kaart symboliseert de voltooiing van een cyclus die begint met ‘De Dwaas’ en met tarotkaart ‘De Wereld’ voltooiing bereikt. Volgens de filosofie van Aristoteles vertegenwoordigt ‘De Wereld’ het voltooide en goede leven. In een tarotlegging staat deze kaart vaak voor een gelukkige en betekenisvolle afsluiting. Het is belangrijk om ‘De Wereld’ te interpreteren in relatie tot andere tarotkaarten tijdens een legging.

In relatie tot zwaarden heeft ‘De Wereld’ een intellectuele betekenis en kan wijzen op situaties waarbij denken en cognitieve inspanning centraal staan. Wanneer ‘De Wereld’ in verband wordt gebracht met staven, gaat het om ons innerlijke vuur, projecten en acties die we ondernemen. Bij bekers ligt de focus op emoties en gevoelens. Als ‘De Wereld’ samenkomt met pentagrammen, heeft dit vaak betrekking op huiselijke aangelegenheden, gezinsleven en soms werkgerelateerde zaken

De wereld is een positieve tarotkaart. Uiteindelijk zal ieder project een afronding kennen, elke studie een examen, ieder leven een voltooiing. Elk werk heeft zijn eigen voldoening en ieder huishouden zijn moet het eigen geluk vinden. Tarotkaart de wereld stelt dit alles onder een gelukkig gesternte.

Wil je aan de slag met tarotkaarten voor een frisse kijk op jouw leven,
maak dan een afspraak voor een tarotconsult

De Schaduwzijde van tarotkaart de wereld

Waar ‘De Wereld’ in de tarot positieve aspecten zoals succes, geluk en voltooiing vertegenwoordigt, symboliseert de schaduwzijde ervan tegenslagen en moeilijkheden. Het leven kan soms zwaar vallen, elke baan kan zijn glans verliezen, elk huis kan zijn uitdagingen kennen, en elke studie kan momenten van tegenslag bevatten.

Wanneer de schaduwkant van ‘De Wereld’ naar voren komt, is het tijd om diepgaande levensvragen te stellen: waar leidt mijn leven naartoe? Welke offers breng ik voor wat ik doe? Het beantwoorden van deze vragen kan leiden tot nieuwe inzichten en perspectieven. Het kan helpen bij het accepteren van het lot of het verkennen van nieuwe mogelijkheden voor de toekomst

Kort en bondig

Voltooiing, vervulling en een succesvolle afronding.

Deel dit artikel op social media

Schrijf je in voor de Rowanberry nieuwsbrief!

Rowanberry tarot

Eens per maand nieuws, tips & exclusieve aanbiedingen in jouw mailbox

De Rowanberry nieuwsbrief verschijnt ongeveer eens per maand. Geen spam, geen fratsen, Rowanberry tarot gebruikt jouw e mail adres alleen voor de maandelijkse nieuwsbrief. Verder helemaal niet!