Harry van der Brug

Het was 1986 en ik was achttien jaar oud toen ik mijn eerste tarot deck en tarot boek kocht. Nieuwsgierigheid naar alles wat niet mocht. Ik woonde nog thuis en alles wat ook maar een beetje occult was, dat was uit den boze bij ons in huis. Het eerste oefenen met tarotkaarten deed ik dus heimelijk op mijn eigen kamer.

Het is jaren later wanneer ik besluit om theologie te gaan studeren. Één van de mooiste keuzes die ik voor mijzelf heb gemaakt. Naast de gangbare theologische vakken en counseling en zingeving kon ik mij tijdens deze studie ook verdiepen in vakgebieden zoals mythologie westerse esoterie en spiritualiteit. Dat laatste bracht met zich mee dat ik mij tijdens mijn studie zelfs kon wijden aan zaken zoals tarot. Dit is een erg belangrijke periode geweest in mijn spirituele ontwikkeling.

Werk

Na mijn studie lag er werk in het onderwijs op mij te wachten en werd ik leraar. Ik heb met veel plezier vakken als levensbeschouwing en filosofie gegeven in het voortgezet onderwijs. Gedurende mijn onderwijswerk heb ik mij ook ontwikkelt tot Master of learning and innovation en mij intensief bezig gehouden met onderwijsinnovatie, verandermanagement en leiderschap. Naast werken besteedde ik veel tijd aan muziek maken. Na mijn onderwijsbaan ben ik een tijd land importeur van blaasinstrumenten geweest en gewerkt als fluitist en verhalenverteller. Naast dit alles blijft ook de tarot een rol in mijn leven spelen.

Werken met mensen

Werken met mensen is mijn ding! Werken met mensen deed ik als leraar en ondernemer, maar toch. In dat werk trad ook altijd een gemis op. Mijn intuïtie en gevoel zijn altijd erg belangrijk voor mij geweest. Ik miste in het onderwijs en ondernemerschap de spiritualiteit en ze zingeving. Dan komt het moment dat je denkt; waar ben ik helemaal mee bezig? Ik heb er niet lang over na hoeven denken en besloten om van tarot en spirituele / intuïtieve counseling mijn leven te maken.

Rowanberry tarot

Met Rowanberry tarot ben ik thuisgekomen op de plaats waar ik hoor.
Wanneer je net zoals ik in de eerste helft van oktober geboren bent, dan ben je volgens de Keltische boomkalender een Rowanberry ofwel Lijsterbes. In de Keltische is de lijsterbes een magische boom en verbonden met de intuïtie, onderscheidingsvermogen, spiritualiteit, het mysterieuze en de magie. De lijsterbes; dat is precies wat ik met mijn werk met tarotkaarten doe. Tarot is een prachtige mix van kennis en kunde gecombineerd met het intuïtieve en mediamieke.

Tarot is een prachtig gereedschap voor coaching, counselen, manifesteren, voorspellen en spiritueel werk. Tarotkaarten zijn verdraaid veelzijdig. Maar uiteindelijk is de tarot ook gewoon gereedschap. Werken met tarot en het geven van intuïtieve counseling draait eerst en vooral om werken met mensen.

Harry van der Brug, Dokkum