Werken met mij

Het was 1986 en ik was achttien jaar oud toen ik mijn eerste tarot deck en tarot boek kocht. Nieuwsgierigheid naar alles wat niet mocht. Ik woonde nog thuis en alles wat ook maar een beetje occult was, dat was uit den boze bij ons in huis. Het eerste oefenen met tarotkaarten deed ik dus heimelijk op mijn eigen kamer.

Het is jaren later wanneer ik besluit om theologie te gaan studeren. Één van de mooiste keuzes die ik voor mijzelf heb gemaakt. Naast de gangbare theologische vakken en counseling en zingeving kon ik mij tijdens deze studie ook verdiepen in vakgebieden zoals mythologie westerse esoterie en spiritualiteit. Dat laatste bracht met zich mee dat ik mij tijdens mijn studie zelfs kon wijden aan zaken zoals tarot. Dit is een erg belangrijke periode geweest in mijn spirituele ontwikkeling.

Werk

Na mijn studie lag er werk in het onderwijs op mij te wachten en werd ik leraar. Ik heb met veel plezier vakken als levensbeschouwing en filosofie gegeven in het voortgezet onderwijs. Als docent merkte ik dat leerlingen vaak bij mij kwamen met vragen die veel verder gingen dan het wel en wee van het schoolleven. Daar kon ik als docent niet altijd wat mee. Het vak van leraar heeft zo zijn grenzen en dat zat mij regelmatig dwars. Dat heb ik altijd erg lammer gevonden. Als leraar was ik een echt mensen mens! Persoonlijke aandacht en naast je vak vooral mens blijven was mijn motto. Bovendien kon ik in mijn werk geen kant op met het intuïtieve.

Mijn spirituele en intuïtieve kant kon ik in het lerarenwerk echt niet kwijt. Ik ervoer veel meer te kunnen maar te worden beperkt door de grenzen van mijn vak als docent. Dit heeft geresulteerd in een zoektocht naar mijn ware roeping. Een zoektocht langs verhalen, sagen en mythen, muziek maken en vooral werken met tarotkaarten!

Werken met mensen

Mijn zoektocht langs verhalen, muziek en werken met tarotkaarten heeft mij thuisgebracht. Mijn intuïtie en gevoel zijn altijd erg belangrijk voor mij geweest. Ik heb altijd spirituele interesse gehad. Na mijn opleiding en een aantal jaren werk als docent heb ik er voor gekozen dat de mens centraal hoort te staan. Met die keuze is tarot en spirituele counseling mijn leven geworden.

Rowanberry tarot

Met Rowanberry tarot ben ik thuisgekomen op de plaats waar ik hoor.
Wanneer je net zoals ik in de eerste helft van oktober geboren bent, dan ben je volgens de Keltische boomkalender een Rowanberry ofwel Lijsterbes. In de Keltische is de lijsterbes een magische boom en verbonden met de intuïtie, onderscheidingsvermogen, spiritualiteit, het mysterieuze en de magie. De lijsterbes; dat is precies wat ik met mijn werk met tarotkaarten doe. Tarot is een prachtige mix van kennis en kunde gecombineerd met het intuïtieve en mediamieke.

Tarot is een prachtig gereedschap voor coaching, counselen, manifesteren, voorspellen en spiritueel werk. Tarotkaarten zijn verdraaid veelzijdig. Maar uiteindelijk is de tarot ook gewoon gereedschap. Werken met tarot en het geven van intuïtieve counseling draait eerst en vooral om mensen!

Harry van der Brug, Tarotcoach & blogger, Dokkum