Het leven is een verhaal; welk verhaal schrijf jij?

Mensen leven van verhalen. Dat komt omdat wij mensen zelf een verhaal zijn. Ons levensverhaal! Je bent zelf de auteur die jouw eigen geschiedenis vormgeeft. Je bent de held in jouw eigen verhaal. Laat het dus maar liever een goed verhaal zijn!

Geen mens is groter dan de omstandigheid

Actief deelnemen aan je eigen levensverhaal. Het vormgeven van je eigen leven. Bouw je eigen droomleven. Zijn het clichés waar je niet in moet tuinen? Het is immers waar dat niemand groter is dan zijn of haar omstandigheid. En als je voor een dubbeltje bent geboren, dan word je toch nooit een kwartje!

De wereld is ongelijk als het gaat om omstandigheden. Terwijl sommigen bij de geboorte in weelde worden geboren, moeten anderen het doen met bescheiden middelen. Elke persoon wordt geboren in zijn of haar eigen situatie, met unieke talenten. Of dit rechtvaardig is, is een andere discussie; het is simpelweg de realiteit waar we mee moeten omgaan.

Wat doe je er mee?

Wanneer je jou eigen uitgangspositie in ogenschouw neemt is de grote vraag in het leven: wat ga je er mee doen? Blijf je op de bank zitten wachten tot het allemaal naar jouw toe komt? Ga je er vanuit dat de gouden lepel wel naar je mond blijft komen? Of denk je dat je het nooit beter zult treffen omdat een goed leven voor jouw niet is weggelegd? Is de hoop en het vertrouwen in het leven vervlogen? Wat is jouw levensverhaal en welke regels schijf jij daar zelf in? Los van je omstandigheid en los van het lot dat jouw getroffen heeft; wat doe jij met jouw leven?

Wat is jouw antwoordt…

Wat wordt jouw antwoordt op belangrijke vragen in het leven.

 • Hoe wordt ik gelukkig?
 • Hoe wordt ik succesvol?
 • Hoe vind ik liefde in mijn leven?
 • Hoe overwin ik mijn eenzaamheid?
 • Hoe krijg ik een leuke baan?

Geef jouw levensverhaal zelf vorm

Vanuit onze eigen omstandigheden zijn we genoodzaakt ons leven zelf vorm te geven. Middel ik alle wendingen van het lot zijn er talloze momenten waarop we zelf keuzes maken en beslissingen nemen. Elke beslissing en actie die we ondernemen draagt bij aan het vormgeven van ons leven. Dit geldt zelfs wanneer we besluiteloos zijn en niet handelen. Onze keuzes en gedrag bepalen hoe we ons leven vormgeven. dus het is altijd de hoogste tijd om te zeggen “ik geef mijn leven zelf vorm, ik schrijf mijn eigen verhaal“.

Het zelf vormgeven betekent niet dat meteen alles onder controle hebt. Nogmaals, we zijn niet boven onze omstandigheden verheven. Maar vanaf dat punt, vanuit jouw eigen omstandigheid, kun je zelf de regie over je eigen leven nemen. In de verhaallijnen die zelf schrijft maak je jouw dromen waar en manifesteer je jouw eigen werkelijkheid.

Laat de tarot meeschrijven

Wanneer je jouw eigen leven wilt oppakken en bewust vorm wilt geven kan de tarot helpen. Tarotkaarten helpen je bij het actief meeschrijven aan jouw levensverhaal. Tarotleggingen kunnen worden ingezet om inspiratie op te doen. Tarotkaarten kunnen verduidelijken. Wat is jouw doel in het leven?
Heb je er echt over nagedacht waarom jij op deze planeet rondwandelt? Tarot helpt bij het krijgen van inzicht, het opdoen van inspiratie en het schetsen van een perspectief.

Tarot is levensverhalen vertellen

Tarot is een krachtig instrument voor het vertellen van verhalen. Het leggen van tarotkaarten is als het vertellen van een verhaal. Door tarotkaarten te gebruiken kun je richting geven aan jouw leven. De tarot fungeert als een spiegel die je wordt voorgehouden. Het is een visueel verhaal waarmee je in dialoog kunt treden. Je gaat in gesprek met de symboliek van de tarotkaarten. Op deze manier kun je grip krijgen op je leven, inzichten verwerven en vooruitkijken. Dan wordt je de auteur van je eigen levensverhaal.

Ben je klaar om je lot in eigen hand te nemen en het leven te creëren dat je wilt?

We zijn allemaal verhalenmakers. Ons leven is het ultieme epos, met ons als helden in de hoofdrol. Laat het een meeslepend verhaal zijn, vol avontuur en voldoening!

Maak je eigen keuzes, ongeacht je omstandigheden

Vergeet de clichés. Je bent niet beperkt door je afkomst of je lot. Iedereen heeft unieke talenten en de kracht om te creëren. De vraag is: Wat ga je ermee doen?

Neem de regie over je leven

Wacht niet tot geluk en succes je komen vinden. Stap in de regisseursstoel en schrijf jouw eigen verhaal. Laat je niet ontmoedigen door tegenslagen. Gebruik ze juist als springplank naar nieuwe hoogtes.

Tarot: jouw gids op de reis van zelfontdekking

Tarotkaarten zijn krachtige instrumenten voor persoonlijke groei en reflectie. Ze helpen je om:

 • Inzicht te krijgen in je dromen en doelen.
 • Patronen te herkennen en blokkades te overwinnen.
 • Duidelijkheid te krijgen over je keuzes en mogelijkheden.
 • Je intuïtie te ontwikkelen en te vertrouwen op je innerlijke kompas.

Ontdek hoe tarot jou kan helpen om:

 • Geluk te vinden in je leven
 • Te slagen in je carrière
 • Liefde en zielsverwantschap aan te trekken
 • Eenzaamheid te overwinnen
 • Jouw droombaan te creëren

Samen creëren we een inspirerend levensverhaal

Tijdens een tarotconsult gaan we samen op reis door jouw unieke verhaal. We verkennen je dromen, je angsten en je verlangens. Met behulp van de kaarten krijg je waardevolle inzichten die je helpen om je leven in de gewenste richting te sturen.

Jij bent de auteur van jouw eigen leven. Laat je verhaal schitteren!

Neem contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek en ontdek hoe tarot jou kan helpen om je ware potentieel te ontvouwen.

Rowanberry Tarot: jouw gids op de weg naar een vervullend leven

Deel dit artikel op social media

Schrijf je in voor de Rowanberry nieuwsbrief!

Rowanberry tarot

Eens per maand nieuws, tips & exclusieve aanbiedingen in jouw mailbox

De Rowanberry nieuwsbrief verschijnt ongeveer eens per maand. Geen spam, geen fratsen, Rowanberry tarot gebruikt jouw e mail adres alleen voor de maandelijkse nieuwsbrief. Verder helemaal niet!