Kijk eens een jaar vooruit met tarotkaarten

Een jaar vooruitkijken met tarot is inspirerend en bereid je voor op de tijd die komen gaat. Vaak worden jaarleggingen rond de feestdagen in december gedaan, maar er zijn ook andere momenten om jaarleggingen te doen. Je kunt een jaarlegging in principe op ieder moment doen. Toch wordt bij een jaarlegging met tarot meestal gekozen bij een bijzonder moment.

Een speciaal moment waarop je vooruit kunt kijken naar het jaar dat komen gaat. De tijd rondom oud en nieuw is daar natuurlijk erg geschikt voor. Maar ook verjaardagen, een nieuw studiejaar, een verhuizing of nieuwe baan zijn natuurlijk goede momenten.

Een jaarlegging met tarotkaarten rond de feestdagen

De tijd rond kerst en oud en nieuw is een mooi moment om vooruit te kijken en dat is bij uitstek een moment voor een jaarlegging met tarotkaarten. De kortste dag is geweest en vanaf nu worden de dagen weer langer. Van oudsher was de tijd rond de kortste dag van het jaar de Yule tijd (spreek uit Joeltijd). Na Yule worden de dagen weer langer. Dan breekt er een periode aan om weer met het plannen en voorbereidingen te beginnen. Het lengen van de dagen is tenslotte een voorbode van de nieuwe lente.

De yule tijd is een van oorsprong agrarische traditie. Deze oude traditie zie je nog steeds terug in het maken van goede voornemens. Het begin van de voorbereiding op de nieuwe lente is vervangen door het maken van moderne goede voornemens. Je wilt minder alcohol drinken, stoppen met roken, een opleiding starten, meer omzien naar je familie, je vrienden vaker bezoeken, je kunt het zo gek niet bedenken.

De periode rond kerst en oud en nieuw voor veel mensen een periode om ergens een hoopvolle start mee te maken. Een goed moment voor een jaarlegging met tarotkaarten.

Tarot en het nieuwe jaar

Je kunt een jaarlegging met tarotkaarten doen om te kijken wat jou in het nieuwe jaar te wachten staat. Waar moet je op letten? Wat zijn de uitdagingen voor het nieuwe jaar? Waar ga ik het komende jaar schitteren? Maar je kunt ook gerichter werken met een tarotlegging. Je kunt een tarotlegging concentreren op een specifiek thema. Dat kan een thema zijn waar je volgend jaar mee aan de slag wilt gaan. Een goed voornemen zo je wilt. Wanneer je wilt stoppen met roken kun je de tarot raadplegen over een aanpak. Hoe ga je dat doen om zo succesvol mogelijk te zijn? Je wilt je vrienden vaker bezoeken. Wat zullen de thema’s zijn en op welke manier ga je het beste aan je vriendschappen werken? Wanneer je wilt gaat studeren, gezonder wilt leven, positiever wilt zijn, noem maar op. De tarot is een prachtig medium om plannen te maken voor het komende jaar.

Een tarotlegging bij een bijzonder moment

Een jaarlegging met tarot kun je natuurlijk ook op andere momenten dan rond de feestdagen doen. Een verjaardag is zo’n moment waarop je vooruit kunt kijken. Je bent weer een jaartje ouder en wat staat je het komende jaar te wachten?

Feestelijke momenten zijn altijd extra bijzonder met een mooie tarotlegging. Je viert een moment en kijkt meteen vooruit naar de toekomst. Zo’n tarotlegging hoort opbouwend te zijn. Een jaarlegging bij bijzondere momenten hoort mooie momenten te benadrukken en uitdagingen op een positieve manier onder woorden te brengen. Bijzondere momenten zijn vaak feestelijke momenten, dat vraagt om een positieve en opbouwende benadering.

Het einde van een schooljaar of een periode op het werk is een mooi moment om vooruit te kijken. De start van een nieuw project. Een grote ommekeer in je leven zoals en huwelijk. Een jaarlegging met tarotkaarten is een mooie manier om een bijzonder moment in je leven extra te benadrukken.

Tarot jaarleggingen

 • Het nieuwe kalenderjaar.
 • Verjaardag.
 • Een nieuw studiejaar.
 • verhuizing.
 • Nieuwe baan.
 • Jubileum.
 • Jouw bijzondere moment om vooruit te kijken.

  Boek Rowanberry tarot voor jullie gelegenheid of event!
  Graag beantwoord ik jullie vragen en bespreek de mogelijkheden.

  Ik wil graag meer weten over

  Bewijs dat je menselijk bent door het selecteren van kopje.  Deel dit artikel op social media