Goede voornemens maken

An het einde van ieder jaar krijgt bijna iedereen wel een momentje om even stil te staan. Terugkijken, stilstaan en vooruitkijken. Wat het ik het afgelopen jaar gedaan en bereikt en hoe gaan ik het volgend jaar aanpakken. Het is het moment van de goede voornemens. Wat zijn goede voornemens voor jou? Hoe ga je het komend jaar aanpakken om ze wel vol te houden?

Ach, er komt niks van terecht, goede voornemens gaan ten onder in de drukte van alledag. Drukte die in januari al snel weer de dagelijkse sleur bepaald.

Goede voornemens die bij je passen

Gezonder leven en meer bewegen. Twee populaire goede voornemens voor het nieuwe jaar maar in februari vaak al lang weer vergeten. Minder vlees of helemaal vegetarisch eten. Een sportschool abonnement. Meer tijd aan gezin en familie besteden. Vaker leuke dingen doen. Minder overwerken. Beter op de financiën letten. Goede voornemens lijken vaak open deuren en gedoemd te mislukken.

Goede voornemens, soms ben je echt wel serieus en maak je er zelfs een lijstje van. En toch,…. bij het aanbreken van blue Monday dringt het besef door dat het nieuwe jaar alweer verdraait veel op het voorgaande jaar lijkt.

Goede voornemens blijven vaak bij voornemens. Waarom?

Soms is het omdat de goede voornemens die we maken niet goed bij ons passen. Een plan waar je wel aan kunt voldoen is dus een belangrijke voorwaarde. Gezonder leven is een nobel streven, op welke manier kun je dat haalbaar maken? Meer tijd aan familie en vrienden besteden. Mooi als het het jezelf voorneemt, maar hoe maak je van een plan ook iets daadwerkelijk doen?

Goede voornemens zijn beter haalbaar wanneer je ze organiseert. Goed organiseren vergroot jouw kans op succes aanzienlijk. Zomaar een wild idee opperen is prachtig, maar dat blijft meestal gewoon een wild idee. Goede voornemens plannen en organiseren vraagt dan ook enig denkwerk. Hoe ga je het aanpakken? welke stappen zijn haalbaar en wat past bij jou? Dat geldt voor elk goed voornemen. Als je minder vlees gaat eten en vaker of helemaal vegetarisch: dan is het wel handig dat je een idee hebt wat je dus wel gaat eten! Als je wilt sporten; welke sport kun je jezelf veroorloven en welke vaste tijden kun je inplannen?

 • Wat neem je jezelf voor?
 • Wat is haalbaar en realistisch?
 • Hoe ga je het doen?
 • Hoe vaak wil je het doen of wil je ergens helemaal mee stoppen?
 • Wie gaat je helpen?

Goede voornemens volhouden

Wanneer je een goed plan hebt gaan goede voornemens al een stuk gemakkelijker. Als een goed voornemen bij je past dan wordt je succeskans nog groter. En goed voornemen dat je tegen heug en meug moet doen of laten, dat is gedoemd te mislukken. Plannen en organiseren en goed je doelen kiezen is belangrijk. Het allerbelangrijkste is echter jouw motivatie! Wil je het echt wel?

Natuurlijk kun je jezelf zomaar eens iets voornemen en daar een daverend succes van maken! Maar de kans dat het mislukt is op die manier ook heel erg groot. Om meer voorwaarden voor succes te scheppen kun je dus een aantal voorwaarden in acht nemen. Maar het kan nog beter!

Goede voornemens en de tarot

Tarotkaarten kunnen behulpzaam zijn bij het maken van goede voornemens. Om te beginnen om kun je met tarotkaarten eens goed te kijken welke goede voornemens goed bij je passen de komende tijd. Dat vergroot de kans van slagen aanzienlijk. Ook kan tarot je inzicht geven in de manier waarop je het beste je goede voornemens kunt aanpakken. Een inspirerende tarotlegging kan jouw het inzicht geven in wat jij echt wilt! Daarbij kun je met tarotkaarten ook een perspectief scheppen. Een horizon waar je naar toe wilt.

Het mooie van tarot is dat tarotkaarten je een weg laten zien. Een weg waarbij je ook een doorkijkje krijgt waar je gewoonlijk blinde vlekken hebt. Dat maakt tarot krachtig. De tarot is een prachtig gereedschap om plannen te maken en ik help je daar als counselor graag bij verder.

Maak van jouw goede voornemens een succes!

  Voor vragen over tarotconsulten of tarotcoaching, maak gebruik van onderstaand formulier.
  Je ontvangt zo snel mogelijk een reactie of antwoord.

  Ik wil graag meer weten over

  Bewijs dat je menselijk bent door het selecteren van vrachtwagen.

  Deel dit artikel op social media

  Schrijf je in voor de Rowanberry nieuwsbrief!

  Rowanberry tarot

  Eens per maand nieuws, tips & exclusieve aanbiedingen in jouw mailbox

  De Rowanberry nieuwsbrief verschijnt ongeveer eens per maand. Geen spam, geen fratsen, Rowanberry tarot gebruikt jouw e mail adres alleen voor de maandelijkse nieuwsbrief. Verder helemaal niet!