Geluk zit in de kleine dingen van het leven. Je hoeft er vaak niet eens de deur voor ui. Je hoeft er niks voor aan te schaffen. Gelukkig kun je gewoon zijn! Geluk hangt bijna altijd samen met een gevoel van blijdschap. Niet dat je de hele dag hoeft te lachen of de hele dag dol van vreugde bent. Maar het hangt wel met elkaar samen.

Doe elke dag drie dingen waar je blij van wordt

Dingen waar je blij van wordt hoeven niet groot te zijn. Het zijn vaak van die kleine dingetjes. Je kunt dus prima elke dag drie dingen doen waar je blij van wordt. Het zijn tenslotte de kleine dingen die het doen. Pak voor of na je ontbijt bewust een extra lekkere kop koffie of thee. Ga elke dag even in een boek lezen. Neem de tijd om naar leuke muziek te luisteren. Geef iemand om wie je geeft bewust aandacht.

De kracht van leuke dingen doen zit hem vooral in het bewust iets leuks doen! Neem er even tijd en aandacht voor. Dingen waar je blij van wordt verdienen aandacht. Doe ze bewust en plan ze in. Wijzig de leuke dingen als je er aan gewent raakt en de glans er van af gaat. Maar neem bewust drie dingen per dag.

Drie dingen omdat drie een ontzettend krachtig getal is. Veel sprekers gebruiken herhalingen in drieën als ze hun woorden kracht bij willen zetten. Studeren en driemaal repetitief iets leren is ontzettend effectief. Zo ook drie keer op een dag bewust iets doen waar je blij van wordt.

Zoals met alles baart oefening kunst. Als je er elke dag bewust voor kiest om drie dingen te doen waar je blij van wordt, dan wordt je er na verloop van tijd beter in. En dat werkt de hele dag door!

Als je blij bent kun je…..

Nee, nee, nee, je hoeft niet de hele dag met een hemelse smile op je smoel te lopen! Geen half verlichte gelukstoestand te ervaren. Je zult niet de hele dag in een rollercoaster van blijdschap zitten.

De dag afsluiten met een bedankje

Als je de dag met een blijer gevoel kunt beginnen, dan kun je de dag ook met een blijer gevoel afsluiten. Wanneer je elke dag voor het slapen gaan even pas op de plaats maakt en denkt aan drie dingen waar je vandaag dankbaar voor mag zijn. Dan ga je met een tevreden (er) gevoel slapen. Dat bevorderd nachtrust en komt je algehele welzijn ten goede.

Deel dit artikel op social media