Tarotkaart de maan

Tarotkaart de maan geeft veel mensen een ietwat onbestemd en bevreemdend gevoel. Dat is precies waar deze tarotkaart over gaat. De maan, wolven huilen er naar. Er gaan geruchten dat het op kraamafdelingen is ziekenhuizen met volle maan drukker is. Veel mensen voelen zich wat onrustiger met volle maan. Volle maan is omgeven met mythen over weerwolven, heksen en vampieren. Als dat niet onbestendig en bevreemdend is….

Indrukken bij tarotkaart de maan

De kleur blauw is dominant op de tarotkaart van de maan. Helderheid van geest staat deze kleur voor. Maar met het blauwe water onder op de tarotkaart gaa tde betekenis dieper. Het gaat om het voelende weten. Geel is de kleur van de spiritualiteit op deze tarotkaart. De aardetinten zijn een duidelijke verwijzing naar het aardse alledaagse.

De maan geeft zoals gezegd een ietwat onbestemd en verontrustend gevoel. Het is de tarotkaart van het onbekende dat angst geeft. Opvallend is dat er geen mensen maar alleen dieren op deze kaart zijn afgebeeld. Het gaat vooral om instincten, aanvoelen en onbewuste processen.

De maan is de tarotkaart van de droomwereld, levendige fantasieën en beelden vanuit de diepten van het onderbewuste.

Het pad dat tussen de torens door leidt wijst op inwijding in mysterie en religieuze ervaring. De maan is de tarotkaart van het onbewuste, de dromen en de onbestemde voorgevoelens.

Praktische betekenis van tarotkaart de maan

Wanneer tarotkaart de maan in een tarotlegging verschijnt dan wijst de betekenis van deze tarotkaart op onbewuste en intuïtieve processen. De maan laat je diep in de wereld van je gevoelens afreizen. Het kan zijn dat je levendige fantasieën hebt of een periode dat je dromen goed herinnerd wanneer je wakker wordt. De maan staat voor een periode die beangstigend kan zijn. Welke monsters kom je tegen als je neerdaalt in de diepten van je ziel.

De les die de betekenis van deze tarotkaart leert is dat je dingen onder ogen moet komen. Daal af leer de betekenis van onbestemde gevoelens kennen. Leer de betekenis van de monsters of je schaduwkant kennen en zie ze onder ogen. De maan is de heks in jou. De heks waarvan we geleerd hebben dat het een boosaardig en vilein wezen is maar niks is minder waar. De heks leert je in contact te komen met je ware zelf, zet jezelf met beide benen op de grond. De heks in jou laat je contact maken met je menselijke natuur. Zij leert je dat jouw menselijke natuur een onderdeel is van de alom tegenwoordige natuur.

De maan is een onbestendig hemellichaam. Voortdurend in beweging van wassende maan naar volle maan en afnemende maan. Deze ongedurigheid vind je terug in de betekenis van tarotkaart de maan. Wanneer tarotkaart de maan in een tarotlegging verschijnt duid dit meestal op onrust. Dromen en visioenen en onbestendige gevoelens. Maar de maan is ook zorgzaam en moederlijk. In het maanlicht hoeft niet iedere schaduw op een monster te lijken. Het maanlicht is ook een zacht en vriendelijk licht.

De maan is ook het gevoel dat je kunt hebben als je bij volle maan en een onbewolkte hemel buiten bent. Een gevoel van verwondering. De scherpe kanten van het daglicht zijn verdwenen en alles om je heen komt veel zachter en intuïtiever op je af. De maan kan op deze manier staan voor een meer intuïtieve benadering van het leve, een samenwerking van intuïtie en vertrouwen.

De donkere kant van de maan

Wanneer de maan negatief verschijnt in een tarotlegging dan wijst de betekenis van deze tarotkaart op zinsbegoocheling, verwarrende beelden, hersenschimmen en illusies. Laat je niet op de kast jagen door onbestendige en onbestemde gevoelens. Onzekerheid en angst kun je overwinnen door te focussen op vertrouwen.

Kort door de bocht

Onbestendigheid, onderbewustzijn, spirituele gevoelens, onbestemde angsten.

Deel dit artikel op social media