De tarot vertelt jouw verhaal.

Dat is de kern van mijn vak: de tarot als gereedschap gebruiken om jouw verhaal te vertellen! Vaak krijg ik hierbij de vraag; hoe haal jij de informatie uit een tarotlegging? Wanneer je tarotkaarten legt dan zijn de betekenissen van de verschillende kaarten meerduidig. Iedere tarotkaart heeft meerdere betekenissen. Hoe gaat dat dan in zijn werk?

Omdat je ook nog eens meerdere tarotkaarten in een tarotlegging hebt? Hoe interpreteer je de juiste betekenissen er uit? Kun je door de bomen het bos nog wel zien?

Voorbij de algemeenheden

De kunst van een goede tarotreading en een goed tarot consult is om verder te komen dan algemeenheden en vage uitspraken. Een goede tarotreading is specifiek en geeft heldere inzichten. Dit begint bij een goede vraag. Soms willen mensen niet vertellen welke vraag ze willen stellen. Dan is het veel lastiger om een adequate tarotreading te doen.

De tarot werkt als orakel vraaggestuurd. De kaarten in een tarotlegging interpreteer je dan ook vanuit de vraagstelling! Je hoeft bij het goed interpreteren van tarotkaarten geen gebruik te maken van speciale gaven. Het draait om te beginnen vooral om kennis van de tarot, gezond verstand en ervaring. Natuurlijk speelt daarbij ook de intuïtie een rol; vooral intuïtie gebaseerd op kennis en ervaring. Wil je echt goed werken met tarot dan moet je vooral oefenen. Sommige cursussen pretenderen dat je in een paar manden tijd professioneel met tarot aan de slag kunt. Dat tarot gemakkelijk is. Natuurlijk; je kunt het zo eenvoudig maken als je wilt. Maar wil je het goed doen dan is flink wat studie en ervaring opdoen de manier om goed met tarot te leren werken.

Divinatie is inspiratie en transpiratie!

Tarotkaarten leggen is net als astrologie, pendelen en andere orakels een vorm van divinatie. Divinatie is kort door de bocht wijsheid putten uit..(vul maar in)…. om daarmee wijsheid voor jezelf of iemand anders op te doen. Die wijsheid komt niet vanzelf. Tegenwoordig lees je vaak dat je voor het interpreteren van tarotkaarten genoeg hebt aan je intuïtie. Natuurlijk is intuïtie erg belangrijk maar pas nadat je voldoende kennis en ervaring hebt opgedaan! Zomaar op de bonnefooi tarotkaarten leggen en kijken wat er intuïtief boven kom is een leuk spel maar te beperkt als je echt met tarot aan het werk bent.

Om iets goed te kunnen moet je er hard voor werken. Vraag dat maar eens aan een musicus. De meest talentvolle musici leggen hun hele ziel en zaligheid in de muziek. Maar de meest talentvolle musici hebben ook allemaal ontzettend hard moeten werken om hun talent ten uitvoer te brengen. Studeren, oefenen en nog eens oefenen om uiteindelijk meesterschap te bereiken. Of om het met de klassieke Carnegie Hall grap te zeggen; “a tourist asked a New Yorker “how do you get to Carnegie Hall?” And the answer was: Practice! Practice! Practice!”. Dat is de weg voor iedere professie waar je goed in wilt worden en dus ook voor tarot!

Jouw verhaal

Wanneer je de tarot beheerst dan is het een prachtig gereedschap om mee aan het werk te zijn. Tarot is dynamisch en leent zich heel goed voor coachende gespreksvoering. Tarot geeft je geen voorspelling in graniet maar houd je een spiegel voor. De kunst van de tarotcoach is om die spiegel helder en concreet onder woorden te brengen. Het werken met tarot is daarbij vooral werken met mensen. De tarot is mijn gereedschap om het verhaal te vertellen dat in een tarotlegging naar boven komt. Werken met tarot is op deze manier een vorm van storytelling. Het draait om de cliënt en het verhaal.

Tarotkaarten vertellen in een tarotlegging een verhaal; een inspirerend verhaal. Het is een verhaal waarmee de cliënt aan de slag kan. Een verhaal dat inzicht geeft in het leven. Een verhaal dat inspireert om mee aan de slag te gaan. Een verhaal dat perspectief biedt en een nieuwe horizon schept. Het verhaal van jouw leven en de rol die jij daarin kunt spelen.

Het antwoord dat je krijgt tijdens een tarot consult is vooral een verhaal met inzichten waar je echt verder mee kunt.

De som is meer dan het geheel der delen

Het is niet de tarot, het is niet de tarotcoach en het is niet de cliënt. Het is de som der delen die een tarotreading magisch maakt. Of het nu een online tarot consult is, een tarotreading op locatie of een vergaderbreak voor een groep professionals. Het geheel maakt dat werken met tarot bijzonder is. Voor mij als tarotcoach is het de cliënt waardoor in inspiratie krijg om mijn werk te doen. Voor de cliënt ben ik degene die het verhaal van de reading stuurt. De tarot staat in het centrum maar wij ‘mensen’ geven er betekenis aan! Uiteindelijk laten wij ons inspireren en zijn wij zelf de vertellers van ons levensverhaal.
Maak er een goed verhaal van en de tarot is daarbij een prachtig gereedschap voor zelfverwerkelijking.

Meer weten over de tarot diensten van Rowanberry tarot; maak dan een afspraak of neem contact op!

Deel dit artikel op social media