Staven koningin is de zelfbewuste en energieke vrouw van de tarot.

Je staat midden in het leven. Je bruist, bent ondernemend en draagt verantwoordelijkheid. Je neemt het voortouw! Vrolijk en enthousiast en je houdt van uitbundigheid en feest. Wanneer deze eigenschappen bij jouw passen dan voel je je thuis bij staven koningin van de tarot!

Op de tarotkaart zien we staven koningin zitten met een staaf in haar rechterhand. In haar linkerhand houdt ze een zonnebloem vast. Staven koningin heeft duidelijk een actieve houding. De troon is versierd met leeuwen en zonnebloemen.

Wanneer we de kleuren op de tarotkaart bekijken, dan zien we dat de kleur blauw, oranje en geel overheersen. De kleur blauw wijst bij koningin van staven op een helder verstand. Daarbij staat de kleur blauw ook voor het element water en dus voor gevoelens en emoties. Oranje is een vrolijke kleur en straalt vooral levenskracht uit. De kleur geel op deze tarotkaart wijst naar communicatie en spiritualiteit. Geel kan ook verwijzing naar jaloezie betekenen. De witte mantel betekent zuiverheid.

Staven koningin zelfbewust en energiek

Staven koningin staat voor een zelfbewuste energieke persoonlijkheid. De koningin is niet gender typisch maar een archetypische koningin. De eigenschappen van deze koningin wijzen meestal naar een vrouw maar soms ook naar een man. Zelfkennis, moed, enthousiasme en levenskracht.

De koningin staat in de tarot voor de volwassenheid en de persoonlijk verantwoordelijkheid.

Staven koningin wordt geregeerd door het element vuur maar de koningin zelf staat ook voor water. Het vuur van onze inspiratie en het element water dat staat voor de wereld van onze intuïtie, gevoelens en emoties. Vuur en water geeft stoom, een bijzonder heftige reactie.

Wanneer staven koningin in een tarotlegging verschijnt wijst de betekenis van deze tarotkaart naar een actieve, expressieve soms bijna explosief energieke persoonlijkheid. Iemand wiens tweede naam enthousiasme is! Staven koningin van de tarot is enthousiast en vrolijk en levendig. Algemeen is de tarotkaart positief.

Staven worden binnen de tarot in verband gebracht met ondernemerschap. Ondernemen met hart en ziel zou de lijfspreuk van staven koningin kunnen zijn. De betekenis van deze kaart heeft vaak te maken met bezieling en soms zelfs geestdrift. Iemand die veel en graag bezig is. Iemand die zich met hart en ziel inzet voor huis en haard maar ook voor werk en loopbaan.

Staven koningin staat midden in het leven

De energieke en enthousiaste natuur van staven koningin maakt dat zij midden in het leven staat. Ze heeft graag beweging en activiteit om zich heen. Dat kan ook gewoon thuis in het gezin zijn. Altijd volk over de vloer, gezelligheid en leven. In vrienden en familiekringen is staven koningin de motor die alles draaiend en bruisend houdt. Er is altijd wat te doen en het is nooit saai als zij van de partij is. Maar ook op het werk staat ze midden in de activiteit. Altijd in voor een bedrijfsactiviteit. Is er iets te vieren? Dan is staven koningin degene die je dit moet laten organiseren; gegarandeerd succes.

De schaduwzijde van staven koningin

Het element vuur kan in combinatie met water verraderlijk zijn. Explosief kan er een stoomwolk verschijnen een wolk van energie. Stoom is heet, daar moet je mee oppassen. Maar het kan ook zijn dat het water of de gevoelens en emoties het vuur blussen. Dat kan gaan over angsten die verlammend werken. Maar vuur kan water ook verdampen met als gevolg een niets en niemand ontziende doordrammer die met niemand rekening houdt. In een enkel geval kan Staven koningin ook wijzen naar iemand die met jaloerse kenmerken.

Staven koningin kort maar krachtig

Enthousiast, betrokken, vol van leven.

Deel dit artikel op social media