Bekers schildknaap van de tarot

Op deze tarotkaart staat de charmante en gevoelige dromer van de bekers afgebeeld. Bekers schildknaap is de charmante jonge en onschuldige ziel. Hij of zij brengt goede en vriendelijke tijdingen. Vaak een tijd van betrokkenheid, samen zijn en genieten van schoonheid, kunst, literatuur, muziek. Bekers schildknaap wijst vaak naar een hoogsensitieve persoon.

Deze tarotkaart nader bekeken

De persoon op de tarotkaart maakt een vriendelijke en dromerige indruk. Hij of zij is flamboyant gekleed en kijkt vol aandacht naar zijn beker. Dat moet een bevreemdende ervaring zijn. Een beker waar een vis uit naar boven komt die de schildknaap lijkt toe te spreken.

De achtergrond is effen grijs, een hele neutrale kleur. De kleur blauw, de kleur van het element water komt terug in de kleding en het water achter de schildknaap. Blauw staat voor helderheid maar als vertegenwoordiger van het element water ook voor emotie en gevoelens. Blauw kan bijzonder als de kleur is zowel naar naar het element lucht (denken en ratio) als water (emotie en voelen) verwijzen. De paarsrode kleur in de kleding wijst op wijsheid en een spirituele inslag en vertrouwen op je innerlijke stem. De bruine laarzen staan als aarde kleur voor een praktische persoonlijkheid.

Een praktische interpretatie van bekers schildknaap

Bekers schildknaap is een gevoelig mens. Emotioneel maar wel op een evenwichtige manier. Vaak wijst de betekenis van deze schildknaap van de tarot op een nieuw begin. Voor bekers is dat liefde, of kunstzinnige uiting. Dat kan liefde voor een persoon zijn maar ook liefde voor de goede zaak! Iemand begint aan iets en doet dat met hart en ziel. Kunst en cultuur zijn vaak onderwerp van deze tarotkaart.

Als persoon is bekers schildknaap vrolijk en hartstochtelijk maar soms ook een beetje schuchter en verlegen. De ietwat onhandige charmeur. Hij of zij heeft een behulpzaam karakter en staat graag voor anderen klaar. Als persoon is hij of zij goed gekleed, soms een tikkeltje excentriek.

Bekers schildknaap en hoogsensitiviteit

Bekers schildknaap is gevoelig en ontvankelijk. De persoon naar wie deze tarotkaart verwijst voelt en ervaart alles om zich heen tot in het diepst van zijn of haar ziel. Pijn van anderen, vreugde, de sfeer in een groep. Geen wonder dat bekers schildknaap moet oppassen voor overprikkeling.

Wanneer bekers schildknaap zijn of haar hoogsensitiviteit kan inzetten is deze tarotkaart vaak een verwijzing naar een gevoelige jongere of adolescent die veel oog heeft voor de wereld en de mensen om hem heen. Betrokkenheid en hulpvaardigheid. Bekers schildknaap moet daarbij wel opletten emotioneel niet teveel hooi op de vork te nemen.

De schaduwzijde van bekers schildknaap

Wanneer het vuur in ons is uitgeblust komt er van de onderneming niet veel terecht. Wanneer we het vuur teveel aanwakkeren kan het een verterend vuur worden. In extreme zin kan een vuur verterend zijn en dan wijst deze tarotkaart op destructie en vernietiging. In d gevallen komt er niks van het ondernemerschap terecht. De schaduwzijde van staven koning is lamlendigheid en futloosheid of juist een overmatige gedrevenheid waar iedereen tureluurs van wordt. Trefwoorden kunnen zijn: dwingeland, drammen en doordraven.

Kort en bondig

Een gevoelig en betrokken jeugdige persoon.

Deel dit artikel op social media