Bekers schildknaap van de tarot

Op deze tarotkaart staat de charmante en gevoelige dromer van de bekers afgebeeld. Bekers schildknaap van de tarot is de charmante jonge en onschuldige ziel.

Bekers schildknaap brengt goede en vriendelijke tijdingen. Vaak een tijd van betrokkenheid, samen zijn en genieten van schoonheid, kunst, literatuur, muziek. Bekers schildknaap wijst vaak naar een hoogsensitieve persoon.

De tarotkaart nader bekeken

De persoon op de tarotkaart maakt een vriendelijke en dromerige indruk. Hij of zij is flamboyant gekleed en kijkt vol aandacht naar de beker. Dat moet een bevreemdende ervaring zijn. Een beker waar een vis uit naar boven komt die de schildknaap lijkt toe te spreken.

De achtergrond is effen grijs, een hele neutrale kleur. De kleur blauw, de kleur van het element water komt terug in de kleding en het water achter de schildknaap. Blauw staat voor mentale helderheid, maar als vertegenwoordiger van het element water ook voor emotie en gevoelens. Blauw kan, bijzonder als deze kleur is, zowel naar naar het element lucht (denken en ratio) als water (emotie en voelen) verwijzen. De paarsrode kleur in de kleding van bekers schildknaap wijst op wijsheid en een spirituele inslag en vertrouwen op je innerlijke stem. De bruine laarzen staan als aarde kleur voor een praktische persoonlijkheid.

Bekers schildknaap van de tarot praktisch bekeken

Bekers schildknaap van de tarot wijst naar een gevoelig mens. Emotioneel maar wel op een evenwichtige manier. Vaak wijst de betekenis van deze schildknaap van de tarot op een nieuw begin. Voor bekers is dat liefde, of kunstzinnige uiting. Dat kan liefde voor een persoon zijn, maar ook liefde voor een vakgebied of een ideaal zijn! Iemand begint aan iets en doet dat met hart en ziel. Kunst en cultuur zijn vaak onderwerp van deze tarotkaart.

Als persoon is bekers schildknaap van de tarot vrolijk en hartstochtelijk maar soms ook een beetje schuchter en verlegen. De ietwat onhandige charmeur. Hij of zij heeft een behulpzaam karakter en staat graag voor anderen klaar. Als persoon is hij of zij goed gekleed, soms een tikkeltje excentriek.

Bekers schildknaap en hoogsensitiviteit

Bekers schildknaap is de tarotkaart van de gevoelige en ontvankelijke mens. De persoon naar wie deze tarotkaart verwijst voelt en ervaart alles om zich heen tot in het diepst van zijn of haar ziel. Pijn van anderen, vreugde, de sfeer in een groep. Geen wonder dat bekers schildknaap moet oppassen voor overprikkeling.

Wanneer bekers schildknaap zijn of haar hoogsensitiviteit kan inzetten is deze tarotkaart vaak een verwijzing naar een jongere of adolescent die veel oog heeft voor de wereld en de mensen om hem heen. Betrokkenheid en hulpvaardigheid. Bekers schildknaap moet daarbij wel opletten emotioneel niet teveel hooi op de vork te nemen.

De schaduwzijde van bekers schildknaap

Wanneer bekers schilknaap negatief in een tarotlegging tevoorschijn komt dan veranderd de persoonlijkheid van deze schildknaap. Dan hebben we het over een emotioneel instabiel persoon. Bekers schildknaap is een zeurkous die alleen met zichzelf bezig is. Een persoon die ziekte en lijden veinst om aandacht te krijgen. Een negatieve bekers schildknaap kan niet met zijn of haar gevoelens omgaan wat leidt tot de ontwikkeling tot vluchtgedrag.

Kort en bondig

Een gevoelig en betrokken jeugdige persoon.

Deel dit artikel op social media