Het leven is een verhaal; welk verhaal schrijf jij?

Mensen leven van verhalen. Dat komt omdat wij mensen zelf een verhaal zijn. Ons levensverhaal! Je bent zelf de auteur die jouw eigen geschiedenis vormgeeft. Je bent de held in jouw eigen verhaal. Laat het dus maar liever een goed verhaal zijn!

Geen mens is groter dan de omstandigheid

Meeschrijven aan jouw eigen verhaal. Jouw eigen leven vorm geven. Dat kan allemaal wel wezen, maar dat is niet meer dan mooipraterij. Spiritueel gekrakeel over; als je alles wenst en droomt komt het uit!
Inderdaad geen mens is groter dan zijn of haar omstandigheid. Ieder heeft zijn eigen levensverhaal. En wat omstandigheden betreft is de wereld niet eerlijk verdeeld. Waar bij de één na de geboorte een gouden wiegje wacht, moet de ander het met een tweedehandsje van de kringloop doen. Ieder mens wordt geboren in zijn of haar eigen omstandigheid. En ieder mens wordt geboren met zijn of haar eigen talenten. Of dat eerlijk is? Dat is een andere discussie; het is niet anders en daar moeten we het echt mee doen.

Wat doe je er mee?

Wanneer je jou eigen uitgangspositie in ogenschouw neemt is de grote vraag in het leven: wat ga je er mee doen? Blijf je op de bank zitten wachten tot het allemaal naar jouw toe komt? Ga je er vanuit dat de gouden lepel wel naar je mond blijft komen? Of denk je dat je het nooit beter zult treffen omdat een voldaan leven voor jouw niet is weggelegd? Of is de hoop en het vertrouwen in het leven vervlogen? Wat is jouw levensverhaal en welke regels schijf jij daar zelf in? Los van je omstandigheid en los van het lot dat jouw getroffen heeft; wat doe jij er mee?

Geef jouw verhaal vorm

Vanuit onze eigen omstandigheid kunnen we niet anders dan het leven vormgeven. Tussen de spelingen van het lot door zijn er legio momenten dat we zelf kiezen en beslissen. Ieder moment dat we een beslissing nemen en actie ondernemen geven we ons leven zelf vorm. Dat geldt trouwens ook als we geen beslissing nemen en niet in actie komen. door onze keuzes en ons gedrag zijn we vormgevers van ons eigen leven.

Natuurlijk betekent zelf vormgeven niet dat je alles in de hand hebt. Nogmaals; we zijn niet groter dan onze omstandigheid. Maar vanaf dat punt, vanaf onze omstandigheid geven we zelf vorm. Dat zijn de verhaallijnen van ons eigen levensverhaal die we zelf schrijven.

In de verhaallijnen die we zelf schijven maken we onze dromen waar en manifesteren we onze eigen werkelijkheid.

Laat de tarot meeschrijven

Wanneer je jouw eigen leven wilt oppakken en bewust vorm wilt geven kan de tarot helpen bij het actief meeschrijven aan jouw levensverhaal. Dan gebruik je tarot om je leven te coachen en counselen. Tarotleggingen kunnen worden ingezet om inspiratie op te doen. Tarotkaarten kunnen verduidelijken. Wat is jouw doel in het leven?
Heb je er echt over nagedacht waarom jij op deze planeet rondwandelt? Tarot helpt bij het evalueren van de voortgang van jouw levensdoelen.

Tarot is verhalen vertellen

De tarot is ontzettend mooi inzetbaar als een beeldverhaal. Tarotkaarten leggen is verhalen vertellen. Wanneer je tarotkaarten inzet om je leven vorm te geven dan houdt de tarot je een spiegel voor. Een beeldverhaal waarmee jij in gesprek kunt gaan. In gesprek met de afbeeldingen van de tarot. Op die manier kun je greep krijgen op je leven. Inzichten opdoen en een vergezicht werpen. Want wanneer jij de auteur bent van je eigen levensverhaal; dan kun je maar beter een goed verhaal schijven!

Deel dit artikel op social media