Bekes zes het succes van de dag tarotlegging

Voor deze tarotlegging heb ik vier tarotkaarten gelegd waarbij de bovenste twee staan voor het succes van de dag en hoe je dat succes optimaal inzet. De onderste twee tarotkaarten gaan over de frustratie van de dag en hoe je deze frustratie zoveel mogelijk beperkt.

Graag neem ik je mee naar een praktische interpretatie van deze tarotlegging. Ik heb deze keer de Aleister Crowley Thoth tarot gebruikt. En in deze tarotlegging om je dag succesvol te laten verlopen zitten een aantal algemene wijsheden die je eigenlijk altijd kunt toepassen.

Het succes van de dag

Het succes van de dag begint goed. Bekers vier is een vrolijke tarotkaart. Het is een tarotkaart die over zorg en betrokkenheid gaat. De maan, het hemellichaam dat over gevoel en intuïtie gaat staat hier in kreeft, het hemellichaam van zorgzaamheid troost en steun. Het woord weelde onderaan deze tarotkaart slaat vooral op emotionele weelde.

Bekers vier van de Thoth tarot vertegenwoordigd een gevoel van genoegzaamheid. Het getal vier wijst daarbij op stabiliteit, een status quo. Dat betekent dat het gevoel van langduriger of blijvende aard is. In een tarotlegging die vooral gaat over “de dag” is dat betrekkelijk….maar toch.

De tarotkaart naast bekers vier is schijven tien van de Thoth tarot. Op deze tarotkaart staan tien schijven of munten die in de vorm van een levensboom zijn gegroepeerd. Op de bovenste munten staat het teken van Mercurius afgebeeld en dat staat voor communicatie en flexibiliteit. Op de middelste munten staan vooral Hebreeuwse letters die wijzen naar overvloed en rijkdom. Het geheel van deze symbolen staat in het teken maagd dat onderaan op schijven tien is te zien. Maagd staat voor scheppende kracht en voor orde.

Voor deze tarotlegging wordt het succes van de dag uitgebeeld met het gevoel van genoegzaamheid. Het genoeg hebben. Gelukkig genoeg, genoeg geld, genoeg, genoeg te eten, voldoende leuke en liefhebbende mensen om je heen. Vul het genoeg voor jezelf in; waar heb jij genoeg van? Dit besef draagt voor een groot deel bij aan zingeving en levensgeluk.

Bekers vier is een stabiele tarotkaart. Maar gek genoeg houdt je het duurzame gevoel van “genoeg hebben” niet vol door daar de aandacht op te focussen. En dat is waar schijven tien komt kijken. Schijven zijn de tarotkaarten van gezin, huis en haard maar vooral van het werk dat we elke dag doen. Pentagrammen tien zijn daarmee ook de tarotkaarten van het leven van alledag.

Houd het goed met familie en vrienden. Doe je dagelijkse werk. Zorg dat de rekeningen betaald zijn. Dat vergt aandacht waarmee we onze dagen kunnen vullen. Juist in deze dagelijkse dingen kun je het geluk van bekers vier vinden. Ga aan de slag;

  • Doe iets!
  • Interesseer je ergens voor.
  • Heb belangstelling en aandacht voor de mensen om je heen.
  • Doe je werk met een glimlach. Houd je huis op orde.
  • Houd je financiën op orde.
  • Neem dagelijks even tijd voor jezelf
  • enz….

Een lijstje dat je ontzettend lang kunt maken maar met één boodschap: Succes en geluk zit voor een groot deel in de kleine dagelijkse dingen die je doet.

Maar wat te doen met frustraties?

Het leven en zelfs de dag is nu eenmaal geen rollercoaster van succeservaringen. Tegenwerking, mislukking, frustratie hoort er nu eenmaal bij. Dat juist de tarotkaart van de dwaas op deze plek verschijnt! Tarotkaart de dwaas is een tarotkaart die van zichzelf eigenlijk nog niks is en daarom alles kan worden. Het is de tarotkaart van de mogelijkheden. De dwaas van de tarot staat in het hemelteken Uranus. In de astrologie wordt Uranus in verband gebracht met het onverwachte.

Zagen we eerder dat het succes en geluk van de dag stabiliteit in zich heeft dan kan het onverwachte instabiliteit veroorzaken. Zowel bekers vier als schijven tien hebben iets van stabiliteit en duurzaamheid in zich. Dan is het onverwachte of instabiliteit in dit verhaal inderdaad de frustratie van de dag. Het onverwachte en het onvermoede. Losgerukt worden uit je stabiele gevoel van tevredenheid en genoegzaamheid. De dwaas kan ook zorgen voor onzekerheid. Wees in deze tarotlegging dan ook op je hoede voor de dwaas.

Doe iets!

De oplossing van deze tarotlegging komt in de vorm van staven ridder. Dat is een vurige tarotkaart. Staven ridder lijkt ergens op af te gaan en wel heel doelgericht iets voor ogen te hebben.

De staven van de tarot staan voor inspiratie en het vuur dat in ons brand. Het vuur van gedrevenheid om dingen te doen. Staven ridder staat ook voor enthousiasme. Dat lijkt in deze tarotlegging het wapen te zijn tegen de frustratie of de dingen die je tegenwerken. Inspiratie, doelgerichtheid en dingen doen. Natuurlijk mag het woord focus hierin niet ontbreken. Maar pas op houd wel een beetje maat. Vuur is een gevaarlijk goedje. Het vuur van inspiratie zorgt er voor dat je de dingen doet en succesvol wordt. Maar laat het vuur je niet verteren en opbranden; dan wordt het een recept voor burn-out. Staven ridder heeft wel een les te leren aan bekers vier en dat is dat stabiliteit ook betekent evenwicht en maat houden.

Staven koning is hiermee niet alleen het antwoord op de dwaas maar ook een antwoord op bekers vier. Stabiel genoegzaam, stabiel geluk en tevredenheid ervaren. Je moet er voor werken: doe iets! Ga aan het werk. Ben je tevreden en gelukkig dan is stil staan en blijven zitten een slecht advies! Juist dan geef je ruimte aan de dingen die je overkomen; dat wat je niet verwacht. Wil je duurzaam en succesvol werken aan het succes van de dag.

Wil je daar eigenlijk een gewoonte van maken voor elke dag! Dan zit er maar een ding op. Ga aan het werk. Doe iets! Interesseer je ergens voor. Heb belangstelling en aandacht voor de mensen om je heen. Doe je werk met een glimlach. Houd je huis op orde. Houd je financiën op orde. Neem dagelijks even tijd voor jezelf enz…. Het is opmerkelijk hoe het stabiele succes van de dag op deze manier toch draait om voortdurende verandering. Daarmee ligt de oplossing in de paradox.

Deel dit artikel op social media