Pentagrammen tien van de tarot

De tien van pentagrammen laat een welgestelde familie zien. De mensen op deze tarotkaart zijn, gezien de verschillende generaties, duidelijk een familie en genieten welvaart. Het huis, de kleding en de omgeving ademen welgesteldheid. De familie op pentagrammen tien van de tarot leeft in goeden doen en heeft duidelijk de schaapjes op het droge.

Deze tarotkaart betekent zoals gezegd welvaart en rijkdom. De tarotkaart toont ook duidelijk een familietafereel. Maar als je de tarotkaart goed bekijkt; de familie is dan wel welgesteld maar heeft ogenschijnlijk geen aandacht voor elkaar. Alleen de vrouw in het rode gewaad lijkt aandacht te hebben voor de persoon naast haar. De persoon naast de vrouw staat met de rug naar ons toe, zij heeft zich van ons afgekeerd en we weten niet waar haar aandacht naar gaat. De oude man en het kind kijken duidelijk van de anderen weg. Iedereen lijkt op deze tarotkaart vooral met zichzelf bezig te zijn. Toch is de sfeer op de pentagrammen tien vriendelijk en gemoedelijk. Wanneer je langer naar pentagrammen tien van de tarot kijkt krijg je het gevoel dat je als buitenstaander toekijkt.

De kleuren van pentagrammen tien

Pentagrammen tien bevat verschillende kleuren waarvan rood en groen het meest in het oog springen. Rood betekent hartstocht en liefde maar ook voor actie en dadendrang. Groen is een aardetint met als betekenis een praktische en vruchtbare manier van leven. De kleur blauw die we zien staat voor helderheid (het element lucht) maar kan ook wijzen op gevoel (het element water). Oranje staat voor levendigheid en vrolijkheid.

Pentagrammen tien een praktische betekenis

Pentagrammen tien wijst qua betekenis op welgesteldheid en rijkdom. Vaak gaat het over een welgesteld gezin of een familie. Pentagrammen zijn aardse en praktische tarotkaarten. De betekenis van deze tarotkaart kan op een goed lopend familiebedrijf wijzen. De tarotkaart laat een typische pater familias zien die zijn sporen heeft verdient. Iemand die (welverdiend) met autoriteit waakt over de familie.

Pentagrammen tien is in letterlijke betekenis een echte familie kaart. Op de tarotkaart zijn duidelijk verschillende generaties aanwezig van de pater familias. Hiermee gaat pentagrammen tien ook over identiteit. Wie je bent wordt voor een groot deel bepaald door waar je bent opgegroeid. In dit verband slaat de betekenis van pentagrammen tien ook op een degelijke opvoeding. De degelijke bagage die je van huis uit hebt meegekregen om jezelf waar te maken in de wereld.

Pentagrammen tien betekent ook thuis. Een “thuis” waar je altijd op terug kunt vallen. Vrienden en collega’s zijn maar al te vaak voorbijgangers in je leven maar familie blijft altijd je familie. Grootouders, Ouders en kinderen. Broers en zussen. Neven en nichten. Ooms en tantes. Of je ze nu elke dag ziet of van tijd tot tijd. Familieverbanden en je oorsprong zijn blijvend en spelen een belangrijke rol in wie je bent.

Eenzaam in de groep

Wie pentagrammen tien goed bekijkt ziet dat deze familietarotkaart toch ook eenzaam is. Iedereen kijkt een beetje langs elkaar heen. Het lijkt alsof niemand echt aandacht voor elkaar heeft. Alleen de oude man, de pater familias van deze tarotkaart heeft aandacht voor de twee honden die voor hem staan. De Pentagrammen tien ademt rijkdom en een verzekerd bestaan maar vertelt meteen dat dit niet het allerbelangrijkste in het leven is. Wat is de rijkdom waard als de mensen die het bezitten alleen leven voor zichzelf en elkaar niet zien staan?

De keerzijde van pentagrammen tien

Wanneer de keerzijde van pentagrammen tien verschijnt wijzigt de betekenis. De schaduw van pentagrammen tien betekent niet meteen armoede en gebrek. Soms gaat het over verdiensten waar niet iedereen in deelt, waar niet iedereen blij van wordt. De betekenis kan gaan over een familiebedrijf waar niemand interesse voor heeft. Er is geen opvolger. Gedoe in de familie. Onenigheid over bezit.

Kort en krachtig

Rijkdom, familiebedrijven, familiebanden, pater familias, eenzaamheid.

Deel dit artikel op social media