Staven ridder van de tarot bruist van enthousiasme en energie.

Staven ridder van de tarot maakt een enthousiaste indruk. Fier en met open vizier kom hij aan. Deze tarotkaart bruist, is levendig en straalt vrolijk enthousiasme uit. De staven ridder is er zo eentje van niet praten maar poetsen. Wat gaan we doen vandaag is zijn lijfspreuk.

Wat bekent de staven ridder voor jou?

Net als bij staven koning zien we dat de kleuren blauw, rood en geel op deze tarotkaart overheersen. De kleur blauw is ook bij staven ridder een kleur die staat voor een heldere geest. Rood is ook nu weer de kleur van kracht en daadkracht en enthousiasme. De kleur geel is een teken van spiritualiteit en enthousiasme, een zonnig karakter maar ook snel jaloers. De kleur groen zien we in de teugel van staven ridder van de tarot. Een aardse en praktische kleur.

Wie is staven ridder

De ridder van staven zit stevig in het zadel. Deze jong volwassene bruist van de energie. De staf houdt hij vast met zijn rechter hand. Actie lijkt het woord dat de betekenis van staven ridder het beste beschrijft. Staven ridder staat overal middenin. Hij heeft nog niets voltooid maar is vol goede moed. De tarotkaarten van staven worden geregeerd door het element vuur, maar de ridder staat ook voor het element lucht. Wanneer vuur en lucht samenkomen, dan laait het vuur op.

Wanneer vuur en lucht samenkomen, dan wordt het vuur intensiever en gaat het vuur feller branden. De betekenis van staven ridder gaat dan ook over iemand met een karakter vol vuur. Hij of zij is de onvermoeibare enthousiasteling.

Staven ridder in het dagelijks leven

De combinatie van vuur en lucht is uiterst expressief, explosief kun je wel stellen. Staven ridder wijst dan ook naar iemand, meestal een jong volwassene, met bijzonder veel energie. Deze persoon reageert meteen enthousiast wanneer er wat te doen is. Iemand die altijd haantje de voorste is om mee te helpen met organiseren. Of het nu een klasse avond, een bedrijfsuitje of een familiefeest is. Hij of zij regelt het wel even. Als hij of zij maar actief en bruisend kan zijn!

Op school en in studie wijst staven ridder van de tarot op de leergierige leerling. Alles willen weten en kunnen en bijna geen geduld om het vak te leren. Op het werk gaat het al net zo. Staven ridder van de tarot is van aanpakken en overal mee aan de slag zijn. Op het werk zijn ridders van staven echte doordouwers. Duizendpoten en van alle markten thuis.

Vaak kom je staven ridder tegen in dynamische beroepen. Creatief denken en vooral doen is hun ding. Deze mensen vinden het heerlijk om nieuwe projecten op benen zetten. Telkens weer wat nieuws.

Soms wordt de omgeving moe van staven ridder. In zijn of haar enthousiasme houdt staven ridder van de tarot niet altijd rekening met anderen. Staven ridder heeft dat meestal niet door en walst regelmatig als een olifant door de porseleinkast heen.

De onmogelijke staven ridder

Wanneer staven ridder van de tarot niet uit de verf komt vervalt hij tot een drammerig persoon. Iemand die van alles oppakt maar niks af maakt. Teveel hooi op de vork nemen en als het mis gaat anderen de schuld geven. Vaak is een negatieve staven ridder een “Jack of all trades and master of none”. Op zijn Nederlands; iemand van “twaalf ambachten en dertien ongelukken”. Draaft hij of zij te lang door dan wijst de betekenis van een negatieve staven ridder van de tarot op een recept voor burn-out.

Kort en bondig:

Enthousiast, bruisend, actief

Deel dit artikel op social media