Staven schildknaap brengt je een goed verhaal

Een flamboyante jongeling staat afgebeeld tegen een strak helderblauwe lucht. Het lijkt alsof hij een toespraak gaat houden. Wat heeft staven schildknaap van de tarot jou te vertellen?

Archetypisch wijst de schildknaap van de tarot op een kind of jongere. Ook gaat deze tarotkaart vaak over een nieuw begin! Kun je nieuws verwachten, een wending in het leven, een nieuw project?

Maak kennis met staven schildknaap van de tarot.

Ik ben staven schildknaap

Ik ben de schildknaap die zelfverzekerd rechtop staat te kijken naar de staf die ik vast houdt. Ik sta op het punt om mijn bevlogen toespraak te houden.

Vaak denken mensen dat ik even mijn gedachten op orde wil brengen. De staf of staaf is mijn wandelstok. Je vraagt je waarschijnlijk af welke reis ik achter de rug of juist voor de boeg heb? Ik ben de boodschapper van de tarot en ik kom je iets vertellen. Ik ben “staven schildknaap” van de tarot en ik heb nieuws voor jou!

Mijn gele kleding van draag ik vanwege de vrolijke vrolijke en enthousiaste uitstraling die dat geeft. Geel staat dan ook letterlijk voor vrolijkheid, enthousiasme, optimisme en creativiteit. De aarde tinten van het landschap om mij heen wijzen op een praktisch karakter. En “last but not least” de strak blauwe lucht vertelt dat ik helde van geest ben.

Wat betekent staven schildknaap in een tarotlegging?

De schildknaap of page van de tarot wijst in een tarotlegging meestal op een jonger iemand of kind. Ook staat de schildknaap bijna altijd voor aankondiging van iets nieuws. De tarotkaarten van staven worden geregeerd door het element vuur. Het vuur dat in ons brandt, het vuur van de dingen waar wij warm voor lopen. Kortom; als staven schildknaap verschijnt, dan staat je wat te wachten!

Let wel even op waar deze tarotkaart in een tarotlegging verschijnt. Staven schildknaap komt namelijk vaak vertellen over nieuwe projecten, je gaat iets ondernemen. Een studie, nieuwe baan of onderneming. Omliggende tarotkaarten in een tarotlegging geven aanwijzingen en vertellen je meer over de boodschap van staven schildknaap. Ook de positie van staven schildknaap in een tarotlegging is van belang. Valt staven schildknaap op een plek in het verleden, het heden of de toekomst?

Als persoon wijst de schildknaap van staven in een tarotlegging op een enthousiast iemand. Een kind of tiener en misschien jong adolescent. Een ondernemend persoontje dat graag en altijd bezig is. Een vrolijk en opgeruimd karakter en klaar staan om te helpen. Wie is deze staven schildknaap in jouw omgeving of ben je hem / haar zelf?

Vaak zijn staven schildknapen leerlingen of studenten die iets “ondernemends” doen. Het zijn jonge honden die enthousiast ergens aan beginnen. Vernieuwend, verfrissend en dolenthousiast. De leerling die elke dag nieuwe leuke projecten bedenkt voor zijn of haar opleiding. De student die zich voortvarend en vernieuwend op zijn of haar vakgebied stort. Jazeker, ook de jonge ondernemer die al in de schoolbanken zijn bedrijf op poten zet hoort er bij. Staven schildknaap doet graag nieuwe dingen. Hij of zij leeft met het Pipi Langkous principe; “Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan”.

Wat komt staven schildknaap jou vertellen?

Deze jongeman of jongedame wijst je op een nieuwe richting een studie of verandering van woonomgeving. Soms licht er verandering op relationeel gebied in het vooruitzicht! Staven schildknaap kan iemand in jou omgeving zijn maar vaak ben je het zelf; degene voor wie de tarotkaarten zijn gelegd.

Kijk in een tarotlegging goed naar de positie van deze staven schildknaap. Valt de schildknaap op een plaats in het verleden, het heden of de toekomst? Omliggende tarotkaarten kunnen informatie geven over het karakter van de boodschap die staven schildknaap komt vertellen. In ieder geval staat staven schildknaap voor enthousiasme en dingen waar je echt warm van loopt. Staven schildknaap komt graag het vuur van inspiratie aanwakkeren.

De schaduwzijde van staven schildknaap

Wanneer de persoon van staven schildknaap niet tot ontwikkeling komt dan verandert zijn persoon. Lusteloosheid, gebrek aan dadendrang. Niks doen en lamlendig zijn als levensmotto. Raakt staven schildknaap huist over verhit dan is het een hyperactieve persoon. Iemand die overal aan begint en niks af maakt. Een hoofd zo vol ideeën dat er geen ruimte meer is om de ideeën in daden om te zetten.

Wanneer de schaduwkant van staven schildknaap als boodschapper naar voren komt: tegenvallend nieuws. Voorgenomen projecten gaan moeizaam of helemaal niet meer door.

Aan de slag met jouw staven schildknaap

De thematiek van staven schildknaap kun je op verschillende manieren inzetten als inspiratie voor coaching. Gerichte tarotleggingen geven staven schildknaap extra betekenis. Als tarotcoach zet ik staven schildknaap graag in bij coachingssessies over;

  1. Opnieuw beginnen: Hoe kan ik een nieuwe richting inslaan in mijn leven of carrière?
  2. Inspiratie en enthousiasme: Hoe kan ik mijn innerlijke vuur aanwakkeren en mijn passie voor iets vinden?
  3. Jonge energie: Hoe kan ik mijn jeugdige enthousiasme en creativiteit behouden en gebruiken om mijn doelen te bereiken?
  4. Nieuwe projecten: Hoe kan ik een nieuw project of onderneming starten en succesvol maken?
  5. Persoonlijke groei: Hoe kan ik mezelf ontwikkelen en mijn potentieel bereiken?
  6. Verandering en aanpassing: Hoe kan ik me aanpassen aan veranderingen in mijn leven en nieuwe kansen grijpen?
  7. Overcoming obstacles: Hoe kan ik obstakels overwinnen en mijn doelen bereiken ondanks tegenslagen?
  8. Vind je passie: Hoe kan ik mijn passie en enthousiasme vinden en gebruiken om mijn leven te verbeteren?
  9. Jongeren en ouderschap: Hoe kan ik als jongere of ouder mijn rol vinden en mijn verantwoordelijkheden nemen?
  10. Balans vinden: Hoe kan ik een balans vinden tussen mijn enthousiasme en mijn verantwoordelijkheden?

Wil je aan de slag met de thema’s van staven schildknaap!
Maak vandaag nog een afspraak voor jouw tarotconsult

Deel dit artikel op social media

Schrijf je in voor de Rowanberry nieuwsbrief!

Rowanberry tarot

Eens per maand nieuws, tips & exclusieve aanbiedingen in jouw mailbox

De Rowanberry nieuwsbrief verschijnt ongeveer eens per maand. Geen spam, geen fratsen, Rowanberry tarot gebruikt jouw e mail adres alleen voor de maandelijkse nieuwsbrief. Verder helemaal niet!