Een tarotlegging voor succesvol leven. Leiderschap, enthousiasme, realistisch zijn en vertrouwen hebben.

Als succesvol zijn je droom is dan hoeft het nog geen sprookje te zijn! Wanneer je droomt om een goed inkomen te hebben en helemaal zelf te bepalen hoe jij je dagen doorbrengt! Geen meerdere die jouw vertelt hoe jouw dag verloopt. Niemand zegt wat je wel en niet moet doen. Het kan, het hoeft geen sprookje te zijn. Maar met het woord sprookje bedoel ik dan wel twee verschillende dingen. Wanneer je die twee betekenissen waarde toekent, dan zou ik zeggen: ga er voor!

Succes hebben hoeft geen sprookje te zijn, geen hersenspinsel dat nooit werkelijkheid kan worden. Nederland is gelukkig een land waarin je heel veel zelf “en ook jouw eigen leven” mag bepalen.

succesvol je boterham verdienen is één van de vrijheden die je als Nederlander hebt. Dus als je echt wilt, dan kun je daar zeker voor gaan. Dat succesvol zijn geen sprookje is betekent echter niet meteen dat het je een sprookjesbestaan oplevert. En succes verzekert is misschien al te optimistisch. Succes hebben is gebonden aan een aantal voorwaarden. De belangrijkste is ongeacht het vak dat je kiest; er helemaal voor gaan en hard werken. Het is ook tegenslag kunnen verwerken en doorgaan als je er even helemaal geen zin meer in hebt. Om succesvol te zijn heb je een aantal praktische eigenschappen of vaardigheden nodig. Als je die nog niet hebt, dan is daar als eerste werk aan de winkel.

Vaardigheden om succesvol te worden

  • Leiderschap.
  • Enthousiasme.
  • Realistisch evenwicht.
  • Hart voor de zaak.
  • Vertrouwen.

Succes hebben kun je leren

Je kunt leren om meer succesvol te leven. Mees succes hebben in je werk. Meer succes hebben met…. Vul het maar in. Nee dat betekent niet dat je meteen binnen loopt en giga geslaagd bent. Er zijn maar een paar mensen die Bil Gates of Elon Musk heten. En eerlijk gezegd, ze zijn rijk maar of ze echt benijdenswaardig zijn is nog maar de vraag! Gelukkig kun je succesvol zijn ook dichter bij huis houden. In jouw passie, jouw vak of….. vul maar in.

Een gelaagder leven leiden “succes hebben” en stappen vooruit zetten is wel een vaardigheid die je kunt leren. En met de vaardigheden om meer succes te hebben kun je meteen beginnen.

Leiderschap “ook over jezelf”

Wil je succesvol worden dan heb je leiderschap nodig. Leiderschap is een belangrijke vaardigheid. De kracht en de uitstraling om het voortouw te nemen voor jouw succes. Dit is de positie die de bovenste tarotkaart, de koning van staven inneemt.

De leider is de archetypische koning van zijn eigen rijk. Je hebt om j eigen rijk op te bouwen persoonlijk leiderschap nodig. Je leidt daarbij niet alleen anderen maar vooral jezelf. Je moet om succesvol te zijn de leiding over jezelf kunnen nemen. Dat betekent dat je jezelf aan moet kunnen sporen om de goede dingen te doen. Werk je voor jouw succes samen met anderen, dan spreekt het voor zich dat je naast persoonlijk leiderschap ook leiding moet kunnen geven aan collega’s en mensen waarmee je samenwerkt. Soms is dat leiderschap omdat je het voortouw neemt en soms is het leiderschap op gelijkwaardig niveau “samenwerkend leiderschap”.

Een leider is geen manager! Iemand zei mij ooit “Een manager zorgt er misschien voor dat de dingen goed gaan, maar een leider doet de goede dingen!” Dat is een wezenlijk verschil. Natuurlijk moet je als leider ook zorgen dat je jouw succes managet. Je zorgt er voor dat alles goed loopt. Maar als je leider bent, dan heb je ook nog een paar andere zaken die je helder moet hebben. Een leider is daarmee een manager plus…..

Vaardige en goede leiders hebben of ontwikkelen visie. Goede leiders hebben een strategie en een koers. Een goede leider zorgt voor de identiteit van de onderneming. Een leider is een aanspreekpunt en een baken in de onderneming. Dat is dus flink wat meer dan iemand die zorgt dat de dingen worden uitgevoerd volgens plan. De leiding nemen is een belangrijke drijvende kracht achter persoonlijk succes.

Succesvol zijn en enthousiasme

Nu hoor ik je zeggen dat enthousiasme geen vaardigheid maar een eigenschap is. Dat klopt, maar dat betekent niet dat je het niet kunt leren. Eigenschappen zijn ook gewoon vaardigheden. Je kunt leren om enthousiast te zijn, vertrouwen te hebben. Om die reden spreek ik liever niet van eigenschappen maar van vaardigheden.

Je hebt het enthousiasme van iemand die graag in beweging komt en doet wat er gedaan moet worden. De eerste kaart in deze tarotlegging “de koning van staven” wijst met deze betekenis naar het karakter van deze tarotlegging. Naast leiderschap zijn inspiratie en enthousiasme ook een belangrijke vaardigheden van de koning van staven. Staven staan in de tarot voor het vuur van inspiratie en enthousiasme. Die inspiratie en dat enthousiasme zijn belangrijke drijfveren om in beweging te komen om succesvol aan het werk te gaan. Wanneer je in het leven zelf je eigen bootjes wilt doppen, dan is dat zeker een basisvoorwaarde voor succesvol zijn. Hard werken en de goede dingen doen horen er nu eenmaal echt bij.

Wanneer je de koning in de tarot ziet dan hebben we duidelijk te maken met een volwassen persoon. Dat is ook de instelling die je moet hebben als je succesvol wilt zijn. Een volwassen instelling. Nee de spreekwoordelijke volwassen instelling is niet zozeer leeftijdgebonden. Jonge mensen kunnen zicht bijzonder volwassen gedragen. Sommige oudere mensen kunnen best kinderachtig zijn.

Volwassen gedrag is een voorwaarde om jouw succes optimaal te kunnen benutten. Wanneer je spreekwoordelijk volwassen gedrag vertoont dan kun je tegen een stootje. Je bent eerlijk en oprecht. Je vangt tegenslagen krachtig op. Je viert je successen verantwoord. Je behandeld andere mensen met respect. Je geeft je fouten toe. Je spreekt anderen passend aan op fouten. Nu zul je zeggen dat er ook succesvolle mensen zijn die één of meer volwassen vaardigheden aan hun laars lappen. Dat is zeker waar en het kan zelfs kortstondig succesvol zijn om te doen. Maar uiteindelijk ontvangt iedereen de beloning of betaald iedereen de prijs voor wie hij of zij is!

Het realistisch evenwicht van succesvolle mensen

De tweede tarotkaart in deze tarotlegging is evenwicht. Het is de tarotkaart die is terug te voeren op de gulden middenweg zoals we die in de filosofie van Aristoteles tegenkomen. Kort door de bocht is het de “alles met mate” levensstijl. Het is ook de tarotkaart van alles waar “te” voor staat is verkeerd behalve…..
Als succesvol persoon moet je nu eenmaal maat kunnen houden.

Volgens Aristoteles is de mens het meest gelukkig als hij of zij zich houdt aan de middenweg in het leven. Wie te dapper is leeft onverantwoord en maakt brokken. Wie niet dapper genoeg is wordt een lafaard. Wie te rijk leeft bouwt schulden op. Schulden aan anderen maar ook schulden aan de natuur, het leven zelf en… Wie te arm leeft pot zijn rijkdom op en kan er helemaal niks mee; ook geen goede dingen doen. Wie lui is zal niks bereiken maar wie te hard werkt stoot zijn hoofd tegen overspannenheid en een burn-out. Op deze manier kun je de middenweg voor alles invullen. Misschien klinkt dit allemaal als het intrappen van open deuren maar sta er maar eens bij stil; Aristoteles heeft wel degelijk een punt.

Matigheid of de gulden middenweg bewandelen is een goede vaardigheid van succesvolle mensen. Wanneer je als ondernemer de juiste weg bewandeld ben je nooit te goedkoop of te duur maar wel altijd waardevol.

Succes met het hart op de juiste plaats

Inspiratie en enthousiasme kwamen eerder in dit artikel al aan bod. De tarotkaart bekers twee verdiept dit met oprechte liefde en hart voor jouw succes hebben. Wil je als mens succesvol zijn, dan heb je inspiratie en enthousiasme nodig. Maar Inspiratie en enthousiasme kunnen vluchtig zijn. Een mooi idee voor jouw succes, een eureka moment kan zomaar weg ebben in de sleur van de dag. Enthousiasme kan wegebben wanneer je als ondernemer een paar fikse tegenslagen hebt. Dan komt het er op aan dat je als mens hart voor jouw succes hebt en liefde voor je vak. Oprechte liefde en echt hart voor jouw succes hebben sleurt je door lastige momenten en moeilijke tijden. En zelfs als het eens echt mis gaat zorgt een goed hart voor jouw succes dat je ook goed afscheid van dingen kunt nemen. Goed afscheid nemen betekent namelijk dat je weer overnieuw kunt beginnen. Hart voor jouw succes is belangrijk zowel tijdens successen als tijdens moeilijke momenten.

Vol vertrouwen succesvol zijn

Vertrouwen is misschien het verbindende woord in deze tarotlegging. Dat is het mooie van tarotkaarten leggen. Je kunt gemakkelijk de betekenis van alle afzonderlijke tarotkaarten zien in een tarotlegging, maar dat is maar beperkt. In een tarotlegging komen betekenissen in onderlinge samenhang bij elkaar en vormen ze een groter verhaal.

Vertrouwen is de vierde tarotkaart en de les die uit deze tarotlegging naar voren komen. Het is opvallend dat deze tarotlegging zowel begint als eindig met een koning. Dat betekent dat de volwassen houding die op meerdere fronten naar boven komt. Het hele “succesvol zijn” begint en eindig met leiderschap. Leiderschap om de goede dingen te doen. Houd maat en evenwicht en heb liefde en hart voor jouw succes.

De koning van bekers die is afgebeeld op de onderste tarotkaart is een man die vertrouwd op zijn gevoel. Het is een archetype en niet letterlijk en man. De tarotkaart slaat vooral op eigenschappen die we als archetypisch mannelijke beschouwen. Maar omdat het een tarotkaart van bekers betreft wel met een zeker gevoel! Wat als enthousiasme begint bij staven koning en zijn weg vindt in het ondernemerschap dat moet uiteindelijk een goed gevoel geven; bijdragen aan geluk. Dat is tenslotte waar het in ondernemerschap allemaal om draait. Je werkt niet alleen maar voor het geld maar ook voor de voldoening, tevredenheid en de trots op jezelf.

Definieer jouw succes en ga er voor!

Het grootste succes dat je als mens in dit leven kunt boeken is niet rijk of beroemd worden maar “van betekenis kunnen zijn”. Wanneer je van betekenis kunt zijn voor anderen dan ben je succesvol met wat je doet! Mensen blij maken dat ze de bij jouw in de beste patisserie hun lekkers halen. Mensen blij maken dat ze elke dag hun beste kapsel kunnen laten zien. Mensen blij maken omdat ze onder jouw leiding hun fijnste baan hebben en hun werk mogen doen. Mensen blij maken omdat jouw muziek hun inspireert en troost geeft. Mensen blij maken omdat je ze iets mag leren. Mensen blij maken omdat ze in een schone en frisse omgeving kunnen leven. Mensen blij maken omdat jij hun echt begrijpt!

Wil je echt succes hebben; dan ligt dat niet in rijkdom en roem. Echt succes ligt in een gelukkig leven waarin je het goed en gelukkig hebt met jezelf en de mensen om je heen!

Ga er voor, neem het heft in handen, doe de juiste dingen met hart voor jouw succes en heb vertrouwen!

Heb je behoefte om verder te spreken en te werken aan jouw succes. Boek dan een afspraak voor jouw tarotconsult

Deel dit artikel op social media