Zwaarden ridder van de Rider Waite Smith tarot.

Zwaarden ridder komt aangestormd. Hij is strijdvaardig en lijkt vol adrenaline te zitten. De lucht op de achtergrond is onstuimig. De zwaarden in de tarot staan voor het verstand en de intellectuele bezigheid. Zo te zien gaat het hier om een stormachtig denker. Wie is deze ridder en wat betekent hij voor jou?

Indrukken bij zwaarden ridder

De tarotkaart van zwaarden ridder maakt zoals gezegd een onstuimige indruk. De tarotkaart oogt zelfs behoorlijk agressief! De aanstormende ridder zwaait ferm met zijn zwaard. Zijn blik is strak alsof hij in volle vaart en doelgericht op zijn vijanden afstormt. De lucht is ruw, het weer lijkt net als zwaarden ridder zelf stormachtig te zijn.

De kleur blauw is veruit dominant op deze tarotkaart.

Blauw verwijst hier naar het element lucht dat staven ridder regeert: denken en intellectuele activiteit. Wat opvalt is dat het paard dat in volle draf wordt afgebeeld juist een neutrale kleur grijs heeft. De rode mantel van de ridder staat voor zijn daadkracht en innerlijk vuur om on actie te komen.

Wat betekent dit allemaal

De tarotkaarten van zwaarden worden geregeerd door het element lucht. Lucht is het ekement van het verstand, het denken, de cognitie. Maar niet alleen de kleur “zwaarden” van deze kaart wordt geregeerd door het element lucht, de ridder zelf staat ook voor het element lucht. Het element werkt dus niet samen met een ander element. De ridder is lucht van lucht! Zwaarden ridder wordt helemaal in beslag genomen door zijn denken. Dat denken lijkt behoorlijk stormachtig te zijn gezien de algemene indruk bij deze tarotkaart.

Deze tarotkaart verwijst naar een persoon die dus helemaal op kan gaan in zijn of haar gedachten. Een bevlogen denker en een scherp debater. Iemand met activistische karaktertrekken. Gaan voor de goede zaak is een lijfspreuk van deze persoon. Zwaarden ridder bestrijd zijn opponenten met het zwaard va de geest! De stormachtige eigenschappen van deze ridder maken dat hij meestal gevreesd is. Hij wordt gevreesd om zijn scherpte en kan behoorlijk fanatiek discussiëren. Het is lastig om deze zwaarden ridder tegen te spreken of hem of haar op andere gedachten te brengen.

Wanneer zwaarden ridder een idealist is dan is het vaak een idealist doe strijd voor de goede zaak. . Zwaarden ridder strijd met het zwaard van de rede voor de goede zaak. Je komt deze personen vaak tegen onder milieu en dierenactivisten of strijders voor mensenrechten. In studie doen zwaarden ridder types het vaak goed in rechten en studies waar ethiek een grote rol in speelt. Zwaarden is rationeel van karakter. Met emotie heeft dit type mens niet veel van doen. Ze zijn eerlijk, oprecht en enthousiast. Ze benaderen alles van uit rationeel denken en rede. Het inlevingsvermogen schiet door de nadruk op het verstand wel eens tekort.

De donkere kant van zwaarden ridder

Wanneer het denken van zwaarden ridder niet gaat zoals de bedoeling is dan kan deze ridder verzanden in zijn of haar eigen gedachten. Zwaarden ridder kan dan een warhoofd zijn die zijn gedachten niet op orde heeft. Slaat zwaarden ridder door in zijn goede zaak dan wordt hij een blind fanaticus. Ook kan het zijn dat zwaarden ridder strijd voor zaken van moreel bedenkelijke aard. Negatief kan zwaarden ridder ook naar een sarcastische persoon wijzen die graag met scherpe opmerkingen anderen voor joker zet of kleineert.

Kort en bondig

Rationeel, denker, activistisch, enthousiast.

Deel dit artikel op social media