Bekers ridder van de tarot

Bekers ridder rijdt kalm en met open vizier op zijn paard. Hij biedt de beker in zijn hand aan. De tarotkaart oogt vriendelijk en evenwichtig.

Tarotkaarten van bekers gaan over emotie. De uitleg van deze tarotkaart wijst meestal naar een adolescent. Een betrokken persoon. Vriendelijk open en geliefd.

Wie is deze jong volwassen ridder? Wijst de tarotkaart naar je zelf of iemand ander? Kortom wat heeft bekers ridder jou te vertellen?

Een kalm en evenwichtig mens

Bekers ridder maakt een kalme indruk. De vleugels op zijn helm en aan de schoenen van zijn harnas wijzen op Thoth, Hermes of Mercurius, goden van de communicatie. Zijn open vizier betekent dat hij betrouwbaar is en niets te verbergen heeft. Bekers of bokalen ridder zit rechtop. Hij heeft een open houding. Het lijkt alsof hij de beker aanbiedt.

De lucht op de achtergrond is helder blauw. Deze uitleg van deze kleur staat voor mentale helderheid maar ook voor spiritualiteit. De kleur blauw komt ook terug in het harnas en het riviertje op de tarotkaart. Het paard heeft een neutrale grijze kleur. Het landschap heeft geel en rood / oranje tinten. Deze kleuren staan voor vrolijkheid en levenslust. De rode versierselen op de tuniek van de ridder wijzen op een enthousiaste levenslustige persoon.

De praktisch betekenis van bekers ridder

Het element water, het element van emotie en gevoel, regeert over de tarotkaarten van bekers. De ridder zelf staat voor het element lucht, het element van cognitie en het denken.

De combinatie van het element water en het element lucht maakt bekers ridder een bijzondere persoon. Bekers ridder van de tarot wijst naar iemand die verstand en gevoel op de juiste plaats heeft zitten. Het gevoel is in evenwicht met het verstand. Niet het type dat op gevoelens vaart zonder deze eerst op gezond verstand te toetsen. Een persoonlijkheid die naast verstand en ratio ook zijn of haar gevoel laat spreken. Als zijnde de ridder in de tarot gaat het meestal om iemand van jong volwassen leeftijd.

Bekers ridder is een charmante persoonlijkheid. Deze ridder is geliefd bij veel mensen. Qua interesse wijst de betekenis van deze tarotkaart naar een creatieve persoon. Kunstzinnige aanleg. Gevoel voor muziek. Iemand die graag verhalen schrijft. Het is maar net welk talent bekers ridder heeft.

Vaak is bekers ridder maatschappelijk betrokken. Je komt ze dus niet alleen in de kunsten maar ook in sociale vakken tegen. Dat kan maatschappelijk werk zijn, psychologie maar vaak zijn het ook uitstekende leraren. Soms is bekers ridder de kapper of schoonheidsspecialist die naar je verhaal luistert en je helemaal begrijpt terwijl je ook nog eens optimaal wordt verzorgd.

Het gaat bij de uitleg en betekenis van bekers ridder niet zozeer om het specifieke beroep. Het is de manier waarop bekers ridder met zijn of haar vak omgaat.

Bekers ridder brengt je…

Op de helm van bekers ridder en op zijn laarzen zijn vleugels afgebeeld. Niet zozeer om in vliegende vaart te raken maar voor gedragen communicatie. De vleugels wijzen naar de Egyptische god Thoth, de Griekse god Hermes of de Romeinse god Mercurius. Al deze drie goden staan in directe relatie met communicatie. In combinatie met het element water en lucht wijst op betrokken en wijsgerige communicatie. Met hart en ziel aandacht hebben voor je medemens! Het helpen en raadgeven door middel van communicatie.

Herken je jezelf tijdens een tarotlegging in bekers ridder, dan is het goed om bij jezelf te rade te gaan. Wat kun jij voor een ander betekenen? Ligt er misschien werk voor je in het verschiet? Werk waarbij de medemens op een betrokken en communicerende manier centraal staat?

Het kan ook zijn dat bekers ridder iemand uit jouw omgeving is. Een leraar of mentor. Of is het gewoon het betrokken familielid of de betrokken vriend waarop je kunt bouwen?

Centraal in de betekenis staat oprechte communicatie en betrokkenheid. Maar ook een positieve persoonlijkheid iemand die met een opgeruimd karakter en goed humeur het leven tegemoet treed.

De schaduwzijde van bekers ridder

Wanneer de eigenschappen van bekers ridder blokkeren of uit evenwicht zijn dan komt deze persoon niet tot zijn of haar recht. Dan wordt bekers ridder een zeurkous, iemand die op sentimenten speelt. Een hypochonder die zich allerlei ziektes inbeeld.

Even snel

Emotioneel, betrokken, communicatie, mensen mens.

Deel dit artikel op social media