Pentagrammen ridder is betrouwbaar en behulpzaam. Een goed ambachtsman.

Een ridder te paard met een pentagram in zijn hand. De ridder staat in de tarot vooral voor beweging. Dat is opvallend want het paard van pentagrammen ridder staat juist stokstijf stil.

De ridder houdt daarbij zijn pentagram vast alsof hij het wil aanbieden.

Wat heeft deze ridder van pentagrammen jou te vertellen en wat komt hij jou brengen?

De kleuren van pentagrammen ridder

Wanneer we de kleuren op de tarotkaart van pentagrammen ridder nader bekijken dan zien we dat de kleur geel op de achtergrond overheerst. Geel staat voor creativiteit en enthousiasme maar ook voor communicatie. Het staalblauw van het harnas wijst bij pentagrammen ridder op loyaliteit maar ook op dominantie. De aarde tinten van het landschap en de tooi van de helm van de ridder staan voor een praktische en productieve levenshouding.

Een indruk van pentagrammen ridder

Zoals gezegd de ridders van de tarot zijn op pentagrammen ridder na altijd beweging. Ridders staan voor beweging en voor activiteit. Pentagrammen ridder zit echter stil op zijn paard. Hij heeft een open vizier en het lijkt alsof hij zijn pentagram mee heeft als gift. Het is alsof hij zijn pentagram wil weggeven. In tegenstelling tot de andere onstuimige ridders van de tarot heeft pentagrammen ridder juist een heel ingetogen houding.

De Praktische betekenis van pentagrammen ridder

Pentagrammen ridder is een evenwichtige en stabiele persoonlijkheid. Praktisch en hardwerkend. Nee geen snelle werker maar een harde werken; iemand die stap voor stap de klus geklaard krijgt. Deze tarotkaart ademt iets van betrouwbaarheid en degelijkheid.

Als mens wijst de pentagrammen ridder dan op een degelijke en betrouwbare persoon. Het kan iemand zijn die bekend staat om solide en goede adviezen. Maar vaker dan met ‘raad’ staat pentagrammen ridder je bij met ‘daad’. Hij werk mee en is een doorzetter die van wanten weet. In een tarotlegging is het raadzaam om je af te vragen af wie deze persoon in jouw omgeving is? Of ben je misschien zelf een pentagrammen ridder?

Pentagrammen zijn de geldstukken van de tarot. Vaak wijst deze ridder dan ook op mensen die prima met geld om kunnen gaan. Meestal hebben ze goed betaalde banen of oefenen goed betaalde ambachten uit. Ze zijn van de praktische kant. Pentagrammen ridder is niet de kantoorklerk maar de man of vrouw van de werkvloer. Je vindt dit type mensen veel in ambachten als meubelmaker, timmerman of vrouw, bakker, hovenier, Installateur of onderhoudswerk….enz….. Maar het kunnen ook mensen zijn die investeren. Vooral maatschappelijke projecten hebben dan de aandacht van pentagrammen ridder.

Het gaat bij pentagrammen ridder om beroepen die praktisch zijn. Meubels heb je nodig, brood is een levensbehoefte en kapotte spullen moeten gemaakt worden. Maatschappelijk investeren doet deze ridder om praktisch aan een betere wereld te werken. Pentagrammen ridder doet niet aan liefdadigheid! Deze ridder kiest een degelijk vak of een betrouwbare onderneming waar een goede boterham mee wordt verdient! Zijn investering in energie of in middelen verdient hij zeker terug.

De schaduwzijde van pentagrammen ridder

Wanneer de pentagrammen ridder onverstandig met zijn talent omgaat dan komt er van de praktische, degelijke en betrouwbare eigenschappen niet veel meer terecht. Het betreft meestal wel een deugdzaam type maar in de vorm van een goedzak die niks om handen heeft. En “niks om handen hebben” is een recept voor narigheid. Dan verval je in ledigheid. Dan ga je op zoek naar de verkeerde uitdaging en zoek je voldoening in verkeerde zaken zoals criminaliteit gokken en drank.

Deel dit artikel op social media