Tarotkaarten

Tarot spreekt tot de verbeelding. Goede tarotlezers kunnen je prachtige inzichten geven in jezelf. Ze kunnen het verleden betekenis geven. Het hoe en waarom van het heden verklaren. En jazeker ook het perspectief van de toekomst schetsen.

Tarot wekt nieuwsgierigheid op en het interpreteren van tarotkaarten is een fascinerende bezigheid. Tijdens een tarotlegging zijn veel mensen nieuwsgierig naar de betekenis van de kaarten en vragen zich af of ze zelf ook een tarotlegging kunnen interpreteren.

Voor degenen die diep geïnteresseerd zijn, betekent dit dat ze verder willen kijken dan hun neus lang is. Soms hebben ze vragen of zijn ze benieuwd naar hoe dingen zullen aflopen. Op zulke momenten verlangen ze naar een glimp van het onbekende. Tarotkaarten worden gezegd antwoorden te bieden! Dus trekken ze een kaart voor zichzelf en zoeken ze in boeken of online naar de betekenis ervan. Zo beginnen ze met het interpreteren van tarotkaarten.

Dat spreekt elkaar tegen

Boeken en internet zijn een prachtige bron van wijsheid als het over tarotkaarten gaat. Als je uit pure nieuwsgierigheid een keer een tarotkaart trekt, online of van een echt deck, ga je op zoek naar de betekenis. Zowel de bieb als Google zijn dan gewillig. Er zijn plenty boeken over tarot. En als je één of twee zoekwoorden aan Google geeft krijg je een zee aan antwoorden over de betekenis van de door jou getrokken kaart. Je komt er als snel achter dat de betekenissen in verschillende boeken en op verschillende websites soms wel aardig met elkaar kloppen, maar elkaar ook heel vaak faliekant tegenspreken. Ook lijken de afzonderlijke tarotkaarten best veel verschillende betekenissen te hebben; welke interpretatie is dan op jou van toepassing? Teleurgesteld ruim je je tarot deck op of besluit niet meer online aan dit soort nonsens te doen. Het is allemaal onzin die elkaar tegenspreekt. Geen touw aan vast te knopen.

Goedkope waarzeggerij met tarot

Helaas wordt tarot, evenals astrologie, nog te vaak misbruikt voor goedkope waarzeggerij. Sommigen geloven dat tarotkaarten direct antwoorden geven op al hun vragen en zelfs concrete voorspellingen over de toekomst kunnen doen. Er zijn mensen die met zekerheid beweren dat tarot de winnende cijfers van de loterij kan onthullen of het perfecte moment en de plaats kan aangeven om een winnend lot te kopen! Dit is echter niet hoe tarot werkt. Tarotkaarten kunnen niet nauwkeurig voorspellen of je de loterij zult winnen. Tarot is geen vervanging voor het leven en geen snelle route naar succes.

Het leven in een spel van 78 tarotkaarten

Met 78 kaarten vol symbolische afbeeldingen is de tarot een spel dat het leven in al zijn facetten omvat. Dit komt voornamelijk doordat tarotkaarten werken op het onderbewuste en het creatieve bewustzijn. Ons onderbewustzijn bevat kennis die we bewust niet altijd kunnen benaderen. Soms komt er iets naar boven dat zich manifesteert als een voorgevoel – soms hoopvol, soms onrustig of angstig. We ervaren soms rusteloosheid, onzekerheid of angst zonder duidelijke reden. Het onbewuste kan ook verrassend concreet zijn. Velen hebben wel eens meegemaakt dat ze in gesprek zijn met iemand en plotseling exact hetzelfde zeggen. Op dat moment zit je op één lijn zonder dat je het van elkaar weet. Dit is onbewuste kennis die naar boven komt bij het interpreteren van tarotkaarten.

Tarot is vooral een symbolisch spel. Je kunt de kaarten als een soort pictogrammen van het leven zien. Dat is ook de manier om tarotkaarten goed te interpreteren. Wanneer je jezelf verdiept in de werking en betekenis van symboliek. Wanneer je veel oefent en traint met tarotkaarten! Inspanning loont en dan lukt het om die onbewuste kennis naar boven te halen en op een creatieve manier tot zinvolle informatie te verwerken. Dat is de manier waarop je tarotkaarten interpreteert. De tarot is daarmee niet wijzer, magischer of meer bijzonder dan degene die de tarotkaarten tijdens een legging interpreteert.

Heb je levensvragen of wil je aan jouw ontwikkeling werken? Ervaar wat een tarotcoach voor jouw kan betekenen en maak een afspraak voor een tarotconsult.

Deel dit artikel op social media

Schrijf je in voor de Rowanberry nieuwsbrief!

Rowanberry tarot

Eens per maand nieuws, tips & exclusieve aanbiedingen in jouw mailbox

De Rowanberry nieuwsbrief verschijnt ongeveer eens per maand. Geen spam, geen fratsen, Rowanberry tarot gebruikt jouw e mail adres alleen voor de maandelijkse nieuwsbrief. Verder helemaal niet!