Tarotkaarten

Tarot spreekt tot de verbeelding. Goede tarotlezers kunnen je prachtige inzichten geven in jezelf. Ze kunnen het verleden betekenis geven. Het hoe en waarom van het heden verklaren. En jazeker ook het perspectief van de toekomst schetsen.

Tarot wekt nieuwsgierigheid. Het interpreteren van tarotkaarten is een boeiend vak. Veel mensen zijn tijdens een tarotlegging dan ook nieuwsgierig. Wat betekent die tarotkaart en kan ik het zelf ook; een tarotlegging interpreteren?

Voor heel geïnteresseerden betekent dit dat ze eens verder gaan kijken dan hun neus lang is. Want van tijd tot tijd heb je van die vragen of ben je nieuwsgierig hoe iets af kan lopen. Dan verlang je er al snel naar om een glimp van het onbekende op te vangen. Welnu; tarotkaarten schijnen antwoord te geven! Dus je trekt voor jezelf eens een tarotkaart en gaat in een boek of online op zoek naar de betekenis van die tarotkaart. Je gaat tarotkaarten interpreteren.

Dat spreekt elkaar tegen

Boeken en internet zijn een prachtige bron van wijsheid als het over tarotkaarten gaat. Als je uit pure nieuwsgierigheid een keer een tarotkaart trekt, online of van een echt deck, ga je op zoek naar de betekenis. Zowel de bieb als Google zijn dan gewillig. Er zijn plenty boeken over tarot. En als je één of twee zoekwoorden aan Google geeft krijg je een zee aan antwoorden over de betekenis van de door jou getrokken kaart. Je komt er als snel achter dat de betekenissen in verschillende boeken en op verschillende websites soms wel aardig met elkaar kloppen, maar elkaar ook heel vaak faliekant tegenspreken. Ook lijken de afzonderlijke tarotkaarten best veel verschillende betekenissen te hebben; welke interpretatie is dan op jou van toepassing? Teleurgesteld ruim je je tarot deck op of besluit niet meer online aan dit soort nonsens te doen. Het is allemaal onzin die elkaar tegenspreekt. Geen touw aan vast te knopen.

Goedkope waarzeggerij met tarot

Jammer maar helaas. Tarot en ook astrologie wordt nog te vaak gebruikt voor goedkope waarzeggerij. Alsof tarotkaarten instant antwoorden geven op al je vragen. Met grote zekerheid stellen sommigen met de tarot de toekomst wel erg concreet te kunnen voorspellen. Nu dan, geef mij de winnende cijfers van de toto maar, of de plaats en het tijdstip om een winnend staatslot te kopen! Zo werkt het natuurlijk allemaal niet. Je kunt met tarotkaarten niet concreet voorspellen of je morgen de loterij wint. Tarot is geen surrogaat voor het leven en geen instant spelletje voor succes.

Het leven in een spel van 78 tarotkaarten

De tarot bestaat uit 78 kaarten met symbolische afbeeldingen. En toch is de tarot een spel dat het leven omvat. Dat komt vooral omdat tarotkaarten werken op het onderbewuste en het creatieve bewustzijn. Onderbewust weten we veel dingen die we bewust niet weten. Soms borrelt er iets op wat zich vervolgens uit als voorgevoel. Soms een hoopvol gevoel soms een gevoel van onbestendigheid. Soms hebben we een rusteloos, onzeker of angstig gevoel zonder te weten waarom. Het onbewuste kan ook heel concreet zijn. Bijna iedereen kent wel de ervaring dat je in gesprek met iemand en je plotseling beide precies hetzelfde zegt. Je zit dan samen op één lijn zonder dat je dat van elkaar weet. Dat is onbewuste kennis en daar duik je in als je tarotkaarten gaat interpreteren.

Tarot is vooral een symbolisch spel. Je kunt de kaarten als een soort pictogrammen van het leven zien. Dat is ook de manier om tarotkaarten goed te interpreteren. Wanneer je jezelf verdiept in de werking en betekenis van symboliek. Wanneer je veel oefent en traint met tarotkaarten! Inspanning loont en dan lukt het om die onbewuste kennis naar boven te halen en op een creatieve manier tot zinvolle informatie te verwerken. Dat is de manier waarop je tarotkaarten interpreteert. De tarot is daarmee niet wijzer, magischer of meer bijzonder dan degene die de tarotkaarten tijdens een legging interpreteert.

Deel dit artikel op social media