Tarotkaarten kunnen verontrustend zijn

Ben je op zoek naar bevestiging? Wil je gemoedsrust? Vraag je naar de bekende weg?
Dan lijkt het mij niet verstandig om tarotkaarten voor jou te leggen. Tarotkaarten doen namelijk alles behalve jou geruststellen.

Wat ze wel doen?

Tarotkaarten geven eerlijke antwoorden op vragen

Met tarotkaarten vind je antwoorden op vragen van de meest uiteenlopende soort. Vaak wordt gezegd of gesuggereerd dat de ‘tarotkaarten’ een antwoord geven, maar feitelijk is dat niet zo. Degene die de tarotkaarten leest, dat is degene die het antwoord vindt in de afbeeldingen! Een antwoord dat zich ontrold in de symboliek en het verhaal dat de tarotkaarten in een tarotlegging vertellen. Geen verhaal om je gerust te stellen, maar een verhaal dat je een spiegel voorhoudt.

Kennis van de tarot en vooral ook oefening maakt dat je tarotkaarten goed kunt lezen. Je moet tenslotte wel het juiste antwoord en het goede verhaal weten te vertellen aan de hand van afbeeldingen. Omdat een afbeelding vaak meer zegt dan duizend woorden vraagt dat zeker de nodige kennis en oefening.

Je wilt als tarotcoach en counselor het juiste antwoord geven op de vraag van de cliënt of consultant. Een oprecht en juist antwoord heeft bij tarotkaarten altijd een risico. Je kunt namelijk een antwoord geven dat de consultant niet graag wilt horen. Tarotkaarten gebruik je om inspiratie op te doen, om inzicht te krijgen en om perspectief te zien. Vaak moet iemand daarbij ook naar schaduwkanten in zichzelf kijken. Regelmatig zul je als tarotcoach en counselor een heilig huisje omver moeten werpen. Dat is zeker niet geruststellend.

Tarotkaarten worden blind geschud en ogenschijnlijk per toeval gelegd in een tarotlegging. Tarotleggingen leveren in de praktijk rake antwoorden op, geven kiene voorspellingen maar zijn ook altijd verrassend. Je krijgt niet altijd het antwoord dat je graag wilt horen. Wanneer je dus zoekt naar geruststelling, dan is de tarot niks voor jou! Zoek je naar antwoorden en wil je echt verder, dan kan ik je gerust een tarotlegging aanraden.

Tarotkaarten zijn inspirerend

Tarotkaarten kunnen je inspireren. Wanneer je wat zoekende bent. Wanneer je geen gevoel van richting in het leven hebt bieden tarotkaarten uitkomst. Wanneer je vastzit en maar niet verder komt is de tarot behulpzaam. Tarotkaarten kunnen je helpen om weer los te komen. Dat is beslist geen geruststelling enhet kan best verontrustend zijn want er komt plotseling weer beweging in je leven. Wanneer je na stilstand weer in beweging komt betekent dit het loslaten van een zekerheid. Het opgeven van een status quo. Gerust gesteld worden betekent vaak in slaap sussen en dat is dit zeker niet. Plotseling is er perspectief en dat brengt onrust met zich mee. Je moet weer aan de slag, je kunt om het maar bot te zeggen; op je smoel gaan, of schitteren. Inspiratie is een prachtig iets. Natuurlijk mag je daar vertrouwen in hebben, maar ook dan kan de plotselinge beweging uit stilstand best spannend zijn.

Tarotkaarten geven inzicht

Tarotkaarten werken verhelderend. Ze bieden inzicht. Vaak gaat het om zaken waar je tot dan toe een blinde vlek had of zaken die diep in je onderbewuste spelen. Deze kennis kan verhelderend werken maar is ook vaak confronterend en verontrustend. Zeker wanneer de tarot je confronteert met blinde vlekken of minder genuanceerd; het bord voor je kop. Wil je gerust worden gesteld; houd je dan verre van tarotkaarten. Wil je de uitdaging aan en kun je wel tegen een verontrustende boodschap, dan helpen tarotkaarten je echt verder.

Inzicht en bewustzijn zijn noodzakelijk om optimaal kunt leven. Je hebt inzicht nodig in je falen, blinde vlekken, tekortkomingen, angsten, blokkades, frustraties en ga zo maar door. Geruststellen is een zachte heelmeester die alleen maar pijnlijke wonden geeft. Inzicht en perspectief kan ook zorgen voor pijnlijke maar zorgt gelijktijdig ook voor bevrijdende momenten. Inzicht is een prachtig gevolg van een goede tarotlegging. Het is een startpunt om dingen nu eens echt anders aan te pakken. Inzicht en onderkenning van je ware zelf is de eerste stap in de oplossing van dingen die mis gaan in je leven en die niet lekker lopen. Hoewel geen mens groter is dan zijn omstandigheid begint alle verandering bij inzicht en erkenning van het zelf.

Tarotkaarten bieden je perspectief

Zoek je geruststelling of zoek je inzicht en perspectief. Tarotkaarten kunnen een stip aan de horizon zetten. Nee de tarot voorspelt je geen toekomst waar je niet aan kunt ontkomen. Je bent en blijft de hoofdrolspeler in jouw eigen verhaal. En dat verhaal kan inspirerend en ook confronterend zijn. Ben je in staat uit te kijken naar de uitdagingen die je kunt verwachten. Heb je de moed om de toekomst tegemoet de gaan? Tarotkaarten helpen je verder. Niet door de een mooi beeld te schetsen of een rad voor ogen te draaien. De tarot laat zien wat jij uit het leven mag halen en hoe je dat het beste kunt doen.

Is tarot wat voor jou?

Een consult en coaching of counseling met tarotkaarten helpt je verder! Met behulp van een tarot consult kan het leven in beweging komen. Dat betekent verantwoordelijkheid! Je schaduwkanten onder ogen zien, uitdagingen aangaan en er echt voor gaan! Geen enkele levensweg is een pad zonder doornen! Maar ga je er voor, dan kan de tarot behulpzaam zijn om jouw leven optimaal te leven!

Deel dit artikel op social media