Staven koning van de Rider Waite Smith tarot

Staven koning van de tarot wijst naar een succesvol mens. De koning staat in de tarot niet gender typisch maar archetypisch voor de man. Hoewel de koning dus een man is wijzen de archetypische eigenschappen als enthousiasme, daadkracht, ondernemerschap en leiderschap evenzogoed naar vrouwen.

De koning staat in de tarot voor de volwassenheid en de maatschappelijke verantwoording van het element.

Op het eerste gezicht

Op de tarotkaart zien we staven koning zitten met een staaf in zijn rechterhand. De linkerhand is de meer ontvankelijke hand en de rechterhand is de actieve hand. Als we deze koning op de tarotkaart goed bekijken, dan zien we dat hij niet met zijn rug tegen de rugleuning van de troon zit. Het lijkt alsof hij opveert en op wil gaan staan.

De troon is versierd met leeuwen en salamanders die in hun staart bijten. Beide dieren passen bij het element vuur. De Leeuw is bovendien een symbool voor leiderschap.

De ondernemende koning van de tarot

Staven koning wordt geregeerd door het element vuur. Het vuur van onze inspiratie. Het innerlijk vuur waardoor we gedreven worden. Het vuur dat enthousiast maakt, Actief dingen doen. Werk, hobby, vereniging enz. Staven koning is een ondernemend mens in hart en nieren.

Wanneer staven koning in een tarotlegging verschijnt wijst deze tarotkaart dus naar een actieve, ondernemende en succesvolle figuur. Iemand die niet van stilzitten houdt maar een aanpakker en doorzetter. Staven koning van de tarot is iemand met enthousiasme, wilskracht en doorzettingsvermogen. Algemeen is de tarotkaart positief. In een enkel geval kan Staven koning ook wijzen naar iemand die erg dominant is.

Alle kaarten van staven worden binnen de tarot in verband gebracht met ondernemerschap. Dit kan een letterlijke betekenis hebben zoals een ondernemer, middenstander of iemand in zaken. Maar ondernemers heb je overal. De betekenis van deze tarotkaart kan in een tarotlegging ook wijzen naar een ondernemende leraar. Iemand die allerlei projecten op benen zet in de school. Een ondernemende vader of moeder die van alles onderneemt voor het gezin. Een ondernemende kok die allemaal nieuwe recepten bedenkt. Ondernemerschap is voor staven koning een grondtoon! De persoon naar wie deze tarotkaart wijst geeft op zijn of haar eigen wijze invulling aan deze grondtoon.

Wat gaan we doen vandaag?

Staven koning is afgebeeld in een actieve houding. Als je goed kijkt zit hij er niet gemakkelijk bij maar is hij aan het opstaan. Dat vurig enthousiasme is een kenmerk voor de persoon naar wie deze tarotkaart wijst. Staven koning bruist van energie en is het liefst altijd bezig. Als ondernemer is het geen boekhouder maar eerder een meewerkend voorman. Steek je handen uit de mouwen zou zijn of haar levensmotto kunnen zijn.

Zo als staven koning werkt, zo brengt hij ook zijn vrije tijd door. Dat betekent dat je bij staven koning vast zit aan actief dingen doen. Staven koning neemt je mee op een trektocht door de Ardennen. Of wat dacht je van een keertje wildwaterkanoën. Maar ook op de tennisbaan vind je staven koning in zijn element. Wanneer staven koning in je omgeving is dan is er altijd wat te doen.

De negatieve kant van staven koning

Wanneer het vuur in ons is uitgeblust komt er van actief dingen doen niet veel terecht. Wanneer we het vuur teveel aanwakkeren kan het een verterend vuur worden en wijst deze tarotkaart op destructie en vernietiging. In deze gevallen komt er niks van het ondernemerschap terecht. De negatieve kant van staven koning is lamlendigheid en futloosheid of juist een overmatige gedrevenheid waar iedereen tureluurs van wordt. Trefwoorden kunnen zijn: dwingeland, drammen en doordraven.

Staven koning samengevat

Enthousiast en gedreven, ondernemerschap, leider, passie voor je vak, dingen doen, het voortouw nemen.

Deel dit artikel op social media