Coaching, je moet het vooral doen om er echt iets mee te bereiken.

Coaching! Wat kan ik er mee en heb ik er echt iets aan; bereik ik echt meer als ik mij laat coachen?

Het korte antwoord op die vraag is: Jazeker! Maar er is natuurlijk veel meer over te zeggen.

Goede coaching brengt jouw leven in perspectief. Je krijgt greep op de dingen waar je mee bezig bent. Niet voor niets zijn doelen een belangrijk begrip bij coaching. Goede coaching is niet zomaar een advies. Het is een vorm van samenwerking. Samenwerking waarbij je verder komt dan wanneer je het allemaal alleen zou doen. Goede coaching is succesvol werken aan jouw……

  1. Coaching is werken aan een doel.
  2. Coaching is ook gewoon antwoord op jouw vraag!
  3. Coaching is werken aan optimaal leven.
  4. Coaching draagt bij aan zingeving en geluk.
  5. Coaching met tarotkaarten is coaching plus!

Coaching; perspectief en aan een doel werken

Coaching is van onschatbare waarde wanneer je jezelf een doel stelt en ergens aan wilt werken. Samen met je coach doorloop je een systematisch en succesvol proces om jouw doel te bereiken, of dit nu een persoonlijk doel is gericht op zelfverbetering, het afleren van bepaalde gewoontes, of het bereiken van concrete doelen. Coaching en carrière gaan hand in hand, waarbij loopbaancoaching je carrière aanzienlijk kan stimuleren. Zowel studie als werk zijn belangrijke thema’s binnen coaching, maar ook privédoelen kunnen worden aangepakt. Coaching kan je helpen bij de omgang met anderen, zoals vrienden, familie en relaties, en speelt vaak in op zowel interne als externe aspecten van je leven

Belangrijk bij coaching is het stellen van een doel. Wil je echt iets met coaching bereiken dan is het doel natuurlijk belangrijk. Dat bepaald of jouw coaching een succesverhaal wordt en jij jouw doel bereikt. Met een realistisch doel en goede coaching kun je veel verder dan wanneer je alles zelf uitpluist, oplost en probeert te doen. Coaching is wederkerig en de coach is er voor om et beste in jouw naar boven te halen. Je onvermoede talenten aan te spreken. De coach kan je er door slepen, je aanmoedigen. Coaching helpt je om dieper in jezelf te kijken, beter na te denken en slimmer de dingen te doen. En jazeker; soms ik coaching ook gewoon; antwoord krijgen op jouw vraag!

Coaching is ook gewoon antwoord op jouw vraag!

Het stellen van doelen, het bereiken van resultaten, en werken aan jezelf. Soms heb je gewoon een coachingsvraag die om een direct antwoord vraagt. Soms is het simpelweg nodig om helderheid te krijgen, zonder dat er een langdurig proces of traject aan te pas komt. In zulke gevallen draait het puur om een consult en een antwoord. Coaching richt zich op het gezamenlijk formuleren van dat antwoord. Dit kan beginnen met een concreet en waardevol advies, of zelfs direct antwoord op jouw vraag! Dit antwoord is niet dwingend; het is aan jou om ermee aan de slag te gaan. Maar soms is het enorm waardevol om te ontvangen, zodat je echt verder kunt

Coaching en optimaal leven

Leef jouw leven optimaal is wat je met coaching kunt bereiken. Coaching is geen therapie tegen ziekte of gebrek. Coaching is wel alles uit het leven halen wat er in zit. Dat wordt nog wel eens verward met mateloos succesvol en rijk zijn maar dat is het zeker niet! Optimaal leven is het leven waarin jij gelukkig wordt. Dat jij de talenten die je hebt optimaal kunt inzetten. Dat je voldoening uit het werk kunt halen. Dat je jouw leven op orde hebt in harmonie kunt leven met de mensen om je heen. Als je dat voor elkaar hebt dan heb je veel bereikt in het leven. Goed werk, fijne mensen om je heen en gelukkig kunnen zijn; als je dat kunt bereiken dan kun je optimaal leven!

Coaching, zingeving en geluk

Goede coaching draagt bij aan een zinvol en gelukkig leven. Om de doodeenvoudige reden dat je door coaching positieve ervaringen opdoet. Je bent op een evenwichtige manier productiever en boekt betere resultaten. Je bouwt aan goede relaties met andere mensen. Of het nu collega’s, vrienden of familie betreft, coaching maakt dat je sociaal ook optimaal in je vel komt te zitten.

Nee coaching is geen gelukstherapie, spiritualiteit of levensfilosofie. Enm toch heeft het er naar mijn mening ook alles mee te maken. Wil je echt goede resultaten bereiken met coaching; dan moet een coach de complete mens coachen! En dan hoort inspiratie, zingeving, betekenis en geluk er ook zeker bij.

Online coaching met tarotkaarten

Coaching met tarotkaarten kun je zien als een coaching plus! De tarot is een orakel van 78 kaarten en kenmerkt zich door een diepe en complexe symboliek. Je kunt tarotkaarten eenvoudig interpreteren door naar de afbeeldingen te kijken maar dan pak je maar een fractie van de betekenis van de tarot.

In een tarotlegging lijkt de interpretatie sterk op storytelling. De tarot onthult een verhaal, jouw verhaal. Het fungeert als een spiegel die je wordt voorgehouden, wat aanleiding geeft tot gesprekken en diepgaande overpeinzingen. Het is telkens weer fascinerend om een tarotlegging te bekijken vanuit het perspectief van coaching en deze te interpreteren. Dit kan leiden tot een verhoogd inzicht, inspiratie en perspectief die anders moeilijk te bereiken zijn.

Tarot leent zich ontzettend net als veel andere vormen van coaching ook erg goed voor online coaching. Dat heeft het voordeel dat je tarotcoaching overal kunt krijgen. En het werkt zowel tijd als kostenbesparend.

Wil je echt stappen zetten en verder komen dan wanneer je alles alleen zou doen? Dan is het tijd om een afspraak te maken voor coaching. Goede coaching is de sleutel tot succesvol werken aan jouw doelen en het optimaliseren van jouw leven. Of je nu wilt werken aan persoonlijke groei, loopbaanontwikkeling, het verbeteren van relaties, of het vinden van meer zingeving en geluk, coaching kan je daarbij helpen. Neem vandaag nog de stap en maak een afspraak voor coaching; investeer in jezelf en creëer de toekomst die je verdient!

Klaar om jouw doelen te bereiken? Maak nu een afspraak voor coaching en zet de eerste stap naar een succesvol en vervuld leven!

Deel dit artikel op social media

Schrijf je in voor de Rowanberry nieuwsbrief!

Rowanberry tarot

Eens per maand nieuws, tips & exclusieve aanbiedingen in jouw mailbox

De Rowanberry nieuwsbrief verschijnt ongeveer eens per maand. Geen spam, geen fratsen, Rowanberry tarot gebruikt jouw e mail adres alleen voor de maandelijkse nieuwsbrief. Verder helemaal niet!