Staven tien, als je op deze manier doorwerkt dan wordt het een zware klus.

De tien van staven is de laatste tarotkaart in de reeks van staven. Je bent er bijna, de je hebt het hele proces doorlopen. Plan maken, project opzetten, aan de slag gaan evalueren. Nu komt het er op aan. Kijk naar je zelf; waar ben je mee bezig?
Welke lessen heb jij nog te leren?

Wanneer je de tien van staven bekijkt valt er iets op aan de persoon op deze tarotkaart. Hij tilt zijn last wel heel erg onhandig. Wanneer hij zijn krachten niet beter gebruikt dan wordt dat nog een zware klus.

Je bent er bijna

Zoals gezegd; de tien is de laatste in de reeks van staven. Wanneer je de tarot met een qabalistische bril op bekijkt is dit de laatste stap in het manifest worden; Het manifest worden van een vonk van inspiratie (de aas) naar een idee en uiteindelijk naar werkelijkheid of manifestatie.

Aan het begin “staven aas” zat alles nog in Je hoofd. Het element vuur waar staven onder vallen staat voor het vuur van onze inspiratie. De vonk die overslaat. De aas is het moment wanneer we een prachtige ingeving hebben en ons geïnspireerd voelen daarmee aan het werk te gaan. Zo lang het idee in het hoofd zit is er nog niks aan de hand en kan het van alles worden.

Vanaf het moment dat we een idee of plan willen gaan realiseren treden de eerste beperkingen op. Deze beperking begint in het denken. Het uitwerken van het plan; wat moet het wel en wat moet het niet worden? Maar de grootste klapper komt aan het eind. En de grootste klapper is meteen ook grootste beperking. Dat is het moment van uitvoering of het realiseren. Dat is het moment dat een idee plotseling werkelijkheid wordt. Dan is je lot geworpen en moet je het dragen. Het moment van staven tien van de tarot is aangebroken. Dit moment vraagt de meeste kracht en doorzettingsvermogen

Staven tien betekent een zware dobber

De manspersoon op de tarotkaart heeft het er maar zwaar mee. Zijn idee ‘de tien staven’ zijn net van idee tot werkelijkheid gebracht ‘gemanifesteerd’ zo je wilt. Wat je eerst alleen nog maar dacht is nu hard werken geblazen. Dat is nu eenmaal het gevolg als je een plan ook ten uitvoer brengt.

Het idee om te gaan studeren kan inspirerend zijn. Het inschrijven voor een opleiding of studie gaat ook nog wel. Pas als je in de school of collegebanken zit komt staven tien van de tarot kijken, Dan ben je aan het blokken voor je tentamens; nu komt het er op aan.

Je wilt ondernemer wilt worden. Zo lang je een plan voor een bedrijf hebt kun je ongelimiteerd plannen maken en bedenken. Het uitwerken van je ondernemingsplan is dan de eerste concrete stap en beperking. Maar op het moment dat jij jouw bedrijf lanceert komt het er op aan. Dan is jouw bedrijf ook staven tien van de tarot; het buffelen om de zaak op poten te krijgen en er een prachtbedrijf van te maken.

Een leuke vacature tegenkomen kan jouw vonk doen overslaan. Je schrijft je sollicitatiebrief en je wordt uitgenodigd voor een gesprek. Dan volgt als het goed is je eerste werkdag en is staven tien van de tarot of die baan die je wilde plotseling ook jouw opgave.

Staven tien is een tarotkaart die laat zien dat het in het leven van alledag ook gewoon hard werken is. Staven tien laat ook zien wat er gebeurd als jij je krachten niet goed verdeeld. Je dacht toen alles nog in je hoofd zat; het zal zo’n vaart niet lopen. Ik red het wel, een peulenschil. In je hoofd had je het zo mooi voor elkaar.

Je krachten beter verdelen

De betekenis van staven tien van de tarot is er geen betekenis die je fatalistisch moet opvatten. De betekenis van staven tien is eerder een oproep en een appél. Je kunt van alles in het leven bedenken en plannen. Maar wanneer je jouw dromen werkelijkheid maakt, dan merk je dat een uitgekomen droom niet vanzelf een sprookjesleven oplevert. Van inspiratie, naar idee, naar werkelijkheid; de laatste loodjes wegen het zwaarst.

Manifesteren is een hot thema tegenwoordig. Soms wordt manifesteren voorgesteld als het “met je voorstellingsvermogen” waarmaken van onbegrensde mogelijkheden. Rijkdom en roem, liefde en geluk; kun je het echt alleen vanuit je hoofd waarmaken?

Iedere manifestatie begint bij inspiratie en een idee. Inspiratie en ideeën kennen geen grenzen! Maar wanneer jou prachtige idee werkelijk wordt neemt dat wel verantwoordelijkheid met zich mee. Dan moet er worden gewerkt en vaak ook hard worden gewerkt. Er komt heel wat bij kijken om het idee in de werkelijkheid overeind te houden. Dan is het zaak je krachten goed te verdelen. Staven tien is een oproep om niet te blijven ploeteren. Leg de tien staven (jouw idee, plan inspiratie) even naast je neer en herschik alles zodat je het daarna goed en efficiënt kunt oppakken.

Tarot en manifesteren

Manifesteren is hot tegenwoordig. Je kunt alles manifesteren. Een droomleven, een top carrière, rijkdom, een ideale levenspartner, geluk, noem het maar op. Manifesteren werkt echt; manifesteren is geen sprookje. Manifesteren levert je dus ook geen sprookjesleven op! Besef altijd dat manifesteren ook werken en vaak hard werken is. Zo lang je ergens zit te mediteren, visualiseren en affirmaties blijft opzeggen gaat het allemaal nog wel. Maar als het daarbij blijft; dan wordt het niks met je hele manifestatie.

Manifestaties hebben het doel om werkelijk of manifest te worden. Daar komt de leerschool van de tarot en daarmee ook de qabalah kijken. Maak even een pas op de plaats! De tarot en qabalah bieden je een spiegel of een model om naar de werkelijkheid te kijken. Van vonk die overslaat (de aas) tot voltooiing of manifest worden van jouw leven.

Op het moment van manifest worden komt de echte wereld om de hoek kijken en die is vaak weerbarstiger dan de wereld in je hoofd. Je moet plotseling het plan echt uitvoeren. Je krijgt te maken met omstandigheden die je niet hebt voorzien. Je krijgt te maken met andere mensen die je meehelpen of juist tegenwerken. Je krijgt te maken met cashflow en noem het maar op. De weerbarstige werkelijkheid die jouw uitdaagt.

Wanneer je manifesteert en je eigen werkelijkheid vorm wilt geven, dan wordt je dus ook teruggeworpen op je zelf. Dan val je plotseling in de harde werkelijkheid of het echte leven. De tarot biedt je daarvoor een spiegel. Een spiegel om door te gaan met manifesteren. Een spiegel om in de dagelijkse werkelijkheid je plannen door te zetten en te voltooien. Hard werken hoor; maar het is wel de manier om de voldoening te krijgen die je zo ook net zo hard nodig hebt!

Staven tien van de tarot kort samengevat

De laatste loodjes wegen het zwaarst.

Zelf aan het werk met manifesteren en staven tien van de tarot, maak dan jouw afspraak voor een tarotconsult

Deel dit artikel op social media