Tarotkaart de zon

Tarotkaart de zon brengt één en al vrolijkheid en positiviteit met zich mee. Het kind rijdt onbevangen op het paard en komt je lachend tegemoet. De zon schijnt en de lucht is helder. Waar tarotkaart de zon verschijnt heb je de tijd van je leven!

Tarotkaart de zon

Vrolijkheid en positiviteit straalt van deze tarotkaart af en dat is ook meteen de belangrijkste betekenis van de zon; vrolijkheid en positiviteit. De tuin is letterlijk zonovergoten. Deze zomerse tarotkaart geeft je een prettig gevoel. Een gevoel van vertrouwen en van welbevinden. En dat is precies waar tarotkaart de zon over gaat. Symbolisch staat de zon voor het leven. De zon laat het leven ontkiemen op aarde. Samen met water en zuurstof is de zon een belangrijke voorwaarde die alle leven op aarde mogelijk maakt.

De betekenis van tarotkaart de zon is levenskracht en positiviteit

Wanneer de zon in een tarotlegging verschijnt, dan duidt dit onomwonden op een goed gesternte. De zon is één van de meest positieve tarotkaarten. De zon staat bol van de positieve levenskracht. Deze tarotkaart verschijnt in een tarotlegging op het moment dat het leven goed gaat. Je voelt je gelukkig, je hebt werk, vrienden en familie en er is letterlijk en figuurlijk geen vuiltje aan de lucht. Wanneer deze tarotkaart verschijnt in een tarotlegging is het wel opletten! Verschijnt de tarotkaart op een plaats van verleden, heden of toekomst! Dit is natuurlijk van invloed voor de duiding van de tarotkaart. Waar moet je de vrolijkheid en positiviteit plaatsen?

Symbolisch staat de zon voor de wil tot leven. In de natuur zorgt de zon er mede voor dat alles ontkiemt en groeit. In een tarotlegging wijst de zon dan ook op een leven met succesvolle activiteiten. Zowel in werk als privé gaat het prima.

Het kind op het paard is een duidelijke verwijzing naar zorgeloosheid en onbevangenheid. Je kunt het leven nemen zoals het is. Geen gedoe, het gaat gewoon plezierig. Wat opvalt is dat het kind, net als de dood (tarotkaart nummer 13 van de grote arcana), op een wit paard rijdt. Het kind kan het leven nemen zoals het is. Angst is er op deze tarotkaart niet, ook niet voor de dood.

Positieve levenskracht toelaten in jouw leven

Tarotkaart de zon roept je op om het leven van de positieve kant te bekijken. Het positieve toelaten in je leven, dat is de zonovergoten opdracht van deze tarotkaart. Positiviteit is van grote betekenis bij het ervaren van geluk. Positiviteit is ook hard werken. “Positief” is letterlijk een werkwoord. Positiviteit is iets waar je aandacht aan moet besteden. Positieve gedachten en gevoelens kun je oefenen en voeden. Positief zijn is niet altijd makkelijk en misschien lukt het ook niet altijd. Je moet blijvend aandacht aan positief zijn geven, al is het maar door een eenvoudige glimlach op je gezicht te toveren. Zelfs je donkere dagen gaan makkelijker als je een glimlach op je gezicht zet. Wanneer je het niet ziet zitten, als je in de put zit. Dan helpt het bovendien om hardop vertrouwen uit te spreken. Het komt goed!

De zon is de tarotkaart die schijnt wanneer je voor positieve levenskracht gaat. Mediteer eens met de afbeelding van deze tarotkaart. Mediteer op de betekenis van de zon in jouw leven. Mediteer wat het betekent om de betekenis van de zon in jouw leven toe te laten.

Een mooie affirmatie om iedere ochtend hardop uit te spreken is:
“Ik laat de zon toe on mijn leven. Ik geniet van de mensen om mij heen. Ik doe mijn dagelijkse dingen met blijdschap en ik straal als de zon.”

Manifesteren met tarotkaart de zon

De zon is een hele mooie tarotkaart om te gebruiken tijdens manifesteren. Mediteer met tarotkaart de zon over een belangrijk doel dat jij in het leven wilt halen. Visualiseer en mediteer. Je kunt jezelf opladen door deze positieve afbeelding. De zon geeft energie en kracht om aan de slag te gaan.

Vergeet na het visualiseren en mediteren niet om de energie van de zon om te zetten in actie. Kom in beweging. Zet de eerste stap. Tover die glimlach op je gezicht en ga er voor. Spreek in positieve woorden. Wees vriendelijk als een voorjaarszonnetje, vriendelijk voor alles en iedereen om je heen. Hoe moeilijk de dingen ook zijn, als de zon schijnt wordt alles positiever. Reden en opdracht genoeg om zelf een zonnig mens te zijn!

Als de zon achter de wolken verdwijnt

Wanneer de zon achter de wolken verdwijnt kan deze niet meer schijnen en veranderd de betekenis van deze tarotkaart. Dan bekoeld de warmte, de vitaliteit en de levenskracht. In een tarotlegging wijst een negatieve zon vaak op lusteloosheid en lamlendigheid. Maar wanneer de zon te sterk en ongenadig schijnt, dan komt het ook niet goed. Dan wordt de zon een koperen ploert die alles verdroogt en vernietigt. Dat krijg je ook als mensen overmatig enthousiast en levenslustig worden. Wanneer je te vurig brandt dan brand je uiteindelijk op. Hyperactiviteit is ontzettend vermoeiend!

De zon als bron van empowerment

Levenslust en vitaliteit, blijdschap en vrolijkheid, kracht en beweging, levenskracht, energie en goede moed. De tarotkaart van de zon brengt een gevoel van onbezorgdheid, positiviteit en levensvreugde met zich mee. Net als de zon, die het leven op aarde mogelijk maakt, kan empowerment coaching je helpen om je eigen innerlijke zon te laten schijnen.

Door te focussen op je krachten, je vertrouwen in jezelf te versterken en positief naar het leven te kijken, kun je de vrolijkheid en levenskracht van de zon in je eigen leven toelaten. Wanneer je de betekenis van de zon omarmt – de warmte, de energie, de groeikracht – dan kun je die kracht inzetten om je doelen te bereiken en het beste uit jezelf te halen. Net als het kind op de zon-tarotkaart, kun jij onbevangen en met een lach op je gezicht door het leven gaan, wetende dat de zon altijd voor je schijnt, klaar om je te voeden en te inspireren. Empowerment coaching kan je helpen om deze zonnige levenshouding te stimuleren en te laten stralen, zodat je het leven kunt nemen zoals het is – vol van mogelijkheden en plezier.

Laat de zon in jouw leven schijnen – boek nu een empowerment Tarotcoaching!

Deel dit artikel op social media

Schrijf je in voor de Rowanberry nieuwsbrief!

Rowanberry tarot

Eens per maand nieuws, tips & exclusieve aanbiedingen in jouw mailbox

De Rowanberry nieuwsbrief verschijnt ongeveer eens per maand. Geen spam, geen fratsen, Rowanberry tarot gebruikt jouw e mail adres alleen voor de maandelijkse nieuwsbrief. Verder helemaal niet!