Storm in je hoofd en tot rust komen.

Druk, druk en nog eens druk in je hoofd. Het is voortdurend storm. Je gedachten draaien op volle toeren en je kunt het maar niet stoppen. Jouw gedachten denderen maar door. Word je van een hyperactieve storm in het hoofd ook actief, productief en creatief? Meestal niet! Dat is het probleem met tollende gedachten: ze blijven vaak in het hoofd zitten. Je raast rond maar er komt je niks concreets uit de vingers. Herkenbaar?

Gelukkig is er iets aan te doen!

Zwaarden ridder en helemaal hyperdepiep zijn

De tarotkaarten van zwaarden gaan over het denken en verstand. Dat is dus ook het geval bij zwaarden ridder van de tarot. Zwaarden ridder is een enthousiast en bevlogen denker. Maar wat nu als dat verstand, jouw gedachten telkens een versnelling hoger gaan en de remmen niet goed werken? Dan wordt het een dolle en drukke boel in je hoofd. Dan buitelen de gedachten over elkaar heen; dan is het alle dagen storm in je hoofd. Zwaarden ridder van de tarot wordt dan een “te” enthousiast denker. Het gevaar dat in zwaarden ridder van de tarot schuilt en hyperactief denken. Gedachten in een te hoge versnelling. Drukte in je hoofd. Zo druk dat er geen tijd meer is om van denken tot doen te komen.

Dit zijn dus de mensen die ontzettend druk in hun hoofd zijn en vervolgens blijft het daarbij. Het rondtollen van het denken neemt zoveel tijd en energie dat ze al moe zijn, soms uitgeput, voor het ontbijt achter de kiezen is. En dan heb je wel een probleem want de echte dag moet nog komen.

In een ideale situatie is zwaarden ridder de gepassioneerde ietwat activistische denker die ook vlotweg tot daden komt. Iemand die enthousiast is, soms wat bruusk en sarcastisch, maar ook erg productief. Een creatieve geest die ontzettend goed zelfstandig kan werken maar die je ook ontzettend graag in je team hebt.

Maar wat nu als de talenten en kwaliteiten van zwaarden ridder zich tegen je keren? Wat nu als de storm in je hoofd door blijft razen. Dan is de ridder van zwaarden een fijn recept om uitgeblust te raken. Dat zijn de mensen die moe zijn voor de dag begint. Ze zijn afgepeigerd als ze naar bed gaan en kunnen vervolgens niet in slaap komen!

Rust in je hoofd met pentagrammen drie

Maar hoe krijg je weer rust in je hoofd? De tarot geeft in een tarotlegging over dit onderwerp als vervolgkaart pentagrammen drie te zien. Pentagrammen drie is een tarotkaart van dingen doen! Letterlijk en figuurlijk met je handen werken. Pentagrammen drie van de tarot laat een ambachtsman zien die zijn werk toont aan twee andere mensen. Krijgt hij erkenning of zijn dit de partners om mee samen te werken?

Wanneer je doodmoe van je gedachten wordt lijkt het een paradox om dingen te gaan doen. Dingen doen zoals met je handen werken; je bent toch al moe genoeg. Maar niets is minder waar. Wanneer je gedachten door tollen en je onderuit uitgeblust op de bank of in bed neerstort werk dit meestal averechts. Rust geeft dan juist geen rust in je hoofd.

Veel mensen die vooral met hun hoofd werken hebben last van gedachten die niet tot rust willen komen. Werken met je hoofd is ook vaak de aanleiding voor storm in je hoofd. Maar hoe strop je met tollende gedachten? Dingen doen waar je niet hoofdzakelijk cognitief mee bezig bent is dan een absolute must. Dat kan een wandeling zijn. Maar ook een hobby; werken in de tuin of iets maken. Het oplossen van ingewikkelde sudoku’s is misschien niet zo’n goed idee.

Ook weg van het beeldscherm is een oplossing om meer rust in het hoofd te krijgen. Zeker wanneer je op je werk al veel achter een beeldscherm zit, dan is het een goed idee om in je vrije tijd niet met beeldschermen bezig te zijn.

Pentagrammen drie is een mooi voorbeeld om uit het hoofd en in het ambacht komen. Met je handen bezig zijn. Je kunt ook naar de sportschool of sportclub gaan maar dat is een heel andere bezigheid. Vaak kom je dan in een prestatiegerichte of competitieve sfeer terecht en dat is niet waar pentagrammen drie van de tarot over gaat.

De focus van pentagrammen drie is de handwerksman of vrouw op de voorgrond. Maar de twee andere personen zijn ook belangrijk bij de betekenis van deze tarotkaart. Het werk wordt niet alleen gedaan. Je hebt andere mensen nodig in dit leven; je hoeft het niet allemaal alleen te doen. Zijn het mensen om samen iets mee te doen? Zijn het mensen die je waarderen om wat je doet? Pentagrammen drie is een ambachtelijke maar ook een sociale tarotkaart. En die elementen geven rust in het hoofd.

Rust in je hoofd: iets “anders” gaan doen helpt

Het geldt voor topmusici, topsporters, wetenschappers, en eigenlijk voor ieder mens; afwisseling is heilzaam. Je hoort het menig topper in zijn of haar vakgebied zeggen: door iets anders te doen wordt ik ook beter in mijn vak! Een betere wetenschapper door af en toe een taart te bakken. Een beter violist door te tuinieren. Een betere kunstenaar ook in huis een klus te doen.

Rust in je hoofd krijgen. Je gedachten los kunnen laten, een goede nachtrust draaien en niet al na het ontbijt op je tandvlees lopen. Pentagrammen drie van de tarot geeft daar een advies over: doe iets met je handen, iets fysieks en vooral doe iets dat resultaat geeft. Die iets waar je achteraf voldaan over kunt zijn.

  • Tuinieren.
  • Creatieve maak hobby.
  • Wandelen in de natuur met de hond.
  • Muziek maken.
  • Iemand helpen bij de huishouding, tuin of een klus.
  • Zoek gezelschap.
  • Doe iets in groepsverband.
  • Laat je werk zien.
  • Enz…….

Groei is een natuurlijke toestand

De natuurlijke toestand van de natuur is groei. Alles wat aandacht krijgt groeit. Dat is een belangrijke boodschap van de keizerin van de tarot. Wanneer je druk bent in je hoofd en je gedachten tollen, dan is het ontzettend verleidelijk om even een time out te nemen. Even rustig zitten met een kop koffie of thee. Het gevaar is dan, dat juist het rondtollen van gedachten aandacht krijgt en alles wat aandacht krijgt dat groeit!

Kijk maar naar natuur om je heen; die groeit automatisch. Als je er helemaal niks aan doet groeit de natuur ook en wel in alle rust. Waar je op deze aarde als mens niks doet ontstaat als vanzelf natuur en leven. De boodschap van tarotkaart de keizerin is dan ook natuurlijke groei en natuurlijke productiviteit.

Dat de natuur groeit is een gegeven; dat zij dit van zichzelf in haar eigen tempo doet ook! Madeliefjes groeien niet volgens een door iemand anders opgezet protocol. Geen manager kan met een Excel bestandje een madelief laten doen wat hij of zij wil. Natuurlijk in kassen, en in de agrarische en tuinbouw sector groeit alles volgens een plan; maar dat is het onderdeel ‘industrie’ van de agrarische sector en niet het onderdeel ‘natuur’.

Word ook een keizerin van de tarot

Heb je last van de zwaarden ridder en is het storm in je hoofd. Dan kun je “voor rust in het hoofd” het advies van pentagrammen drie opvolgen. Ga aan de slag met iets doen of maken en leg er geen prestatie druk in. Maak er geen wedstrijd van maar geef het aandacht. Nee je kunt geen wonder van vandaag op morgen verwachten. Maar als je de keizerin in gedachten neemt, weet dan dat alles wat aandacht krijgt groeit. Bij groei gaat het dan vooral om natuurlijke groei. Dat vraagt tijd en dat gaat geleidelijk. Dingen oefenen is ook aandacht geven. Laat de storm in je hoofd luwen en brengt rust in je hoofd. Geef het werk dat jouw werk handen maken even tijd en aandacht. Als je het vaker doet wordt je er automatisch beter in en gaat het werken “dingen doen en maken” als vanzelf beter! Uit je hoofd en in het ambacht. Duik de tuin, keuken of hobbyruimte in en ga gewoon aan de slag.

Heb je geen idee hoe jij dat echt goed aanpakt? Wil je daar eens verder naar kijken? Wil je serieus aan de slag om de storm in je hoofd tot rust te brengen. Dan spreek ik graag verder met je tijdens een tarotconsult.

Deel dit artikel op social media