Pentagrammen koning van de Rider Waite Smith tarot

Pentagrammen koning betekent overvloed en tevredenheid.

Pentagrammen koning lijkt een tevreden man die het zich comfortabel heeft gemaakt. De lucht is helder en op deze tarotkaart zijn weelderig ogende aarde en natuurelementen zichtbaar. De bladeren en druiventrossen op de mantel van de koning, de bloemen op zijn kroon.

De troon van pentagrammen koning is uitgevoerd met stierenkoppen verwijzend naar het gelijknamige sterrenbeeld stier. Pentagrammen koning kijkt bijzonder tevreden en voldaan naar het pentagram dat hij vasthoudt met zijn rechterhand.

Bij pentagrammen koning heerst tevredenheid

Wanneer we pentagrammen koning van de tarot bekijken valt vooral de weelderige, vriendelijke en tevreden uitstraling van deze tarotkaart op. Deze indruk geeft al veel van de betekenis van deze tarotkaart prijs. Het Pentagram wordt met de rechterhand, de praktische en actieve hand, vastgehouden. Het lijkt alsof het groen van de omgeving naadloos overgaat in het groen op de mantel van de koning. Al met al heeft deze tarotkaart een genoeglijke en prettige uitstraling. De stierenkoppen wijzen zoals gezegd naar het gelijknamige sterrenbeeld en het element aarde.

Alles op de tarotkaart van pentagrammen koning wijst op welgesteldheid. Hij heeft een rijk leven en geniet daarvan. Maar deze persoon maakt alles behalve een gierige of bezitterige indruk. Hij kijkt uitnodigend en vriendelijk. Alsof hij wil zeggen; “Kom, doe mee en deel in onze overvoed. Samen bouwen we verder aan het goede leven“.

Het goede leven

De betekenis van pentagrammen koning wijst naar iemand die zijn sporen heeft verdiend en kan genieten van het goede leven. Overvloed en een veilige financiële situatie. Wanneer pentagrammen koning in een tarotlegging verschijnt heeft de betekenis van deze tarotkaart met overvloed, succes, goed werk en een comfortabel leven te maken.

De koning van de tarot is een archetype en kan zowel naar een vrouw als een man wijzen. Pentagrammen koning kan wijzen op een gelukkig gezinsleven het is een geliefde pater of mater familias.

Het element aarde wordt in verband gebracht met ambachtelijke beroepen en huis en haard. Ook vinden we pentagrammen koning in op zijn plaats in natuurlijke landbouw en voeding. Van biologisch boeren tot culinaire creatieveling. Vaak zijn pentagrammen types goed in hun werk en voor hun zaak. Ondernemingen met ambachten kom je veel bij dit soort mensen tegen. Pentagrammen mensen zijn goede bouwers. Dat betekent dat ze vaak werken of ondernemen in bouw en onderhoud of renovatie maar ook in ambachten zoals meubelmaker.

Bouwen aan de wereld van morgen is ook op Pentagrammen koning van toepassing. Landbouw, veeteelt maar ook een goede winkel om je boodschappen te halen is het werkterrein van deze koning. Wanneer deze koning goed in evenwicht is doet hij zijn werk met liefde maar ook met respect voor zijn omgeving.

Deze koning kom je vaak tegen in beroepen waarbij hij werkt aan een duurzaam bouwproject of een biologische boerderij beheert. Maar je komt pentagrammen koning evenzogoed tegen als chef-kok van een uitstekende eterij.

Hoewel pentagrammen koning het goed heeft leeft hij niet om te werken. Pentagrammen koning werkt om te leven. Het werk is er om een goed thuis te hebben! De begrippen thuis en gezin zijn de spil waar het bij pentagrammen koning om draait. Dat is het voor pentagrammen koning de betekenis van het goede leven!

Bij pentagrammen koning thuis

Thuis is pentagrammen koning de vriendelijk en zorgzaam persoon. Zorg voor het gezin en familie staat in de betekenis van pentagrammen koning centraal. De persoon naar wie de tarotkaart verwijst heeft liefde en zorg voor het gezin hoog in het vaandel. Huis en haard, gezin en familie betekenen alles voor pentagrammen koning. Voor huis, haard en gezin wordt gewerkt. Een goed thuis waar het plezierig en veilig toeven is voor iedereen die er komt.

De keerzijde van pentagrammen koning

Wanneer de energie van het element aarde niet vrij kan stromen of juist ongecontroleerd wegstroomt komt de keerzijde van de betekenis van deze tarotkaart naar boven. De wijze en hartelijke koning van Pentagrammen is verdwenen en er komt een teleurgestelde en onverschillige persoon voor in de plaats. De verantwoordelijkheid voor huis en haard verwaterd, de warme veilige vesting die “thuis” heet komt onder druk te staan.

Hij is een matig vakman, een beunhaas. Geen boer met respect voor mens, dier en natuur maar bio-industrie en uitputting van de aarde. De raad voor de negatieve pentagrammen koning is om op zoek te gaan en zichzelf te hervinden. Het is belangrijk om teleurstellingen op het werk of in huiselijke kring, gezin en familieverbanden te verwerken. Vergeet daarin niet de eigen rol onder ogen te zien.

De koning van pentagrammen kort en bondig

Welgesteld, werkgever, bouwer, huis en haard, familie en gezinsleven, een veilig thuis.

Deel dit artikel op social media