Een droombaan vinden

Je wilt verder in je werk. Je wilt ander werk. Je wilt je talenten ontwikkelen. Maar gelijktijdig loop je rond met de vraag: Hoe dan?

Je kunt jezelf helemaal suf laten coachen op zoek naar de antwoorden. Je kunt je door en door laten trainen zonder enig resultaat. Waarschijnlijk heb je nog niet aan de tarot gedacht. Toch kan het zo zijn dat je daar de oplossing vindt.

Je zit niet op je plek in jouw werk

Wanneer je niet op je plek zit in je werk, kan dit een negatieve invloed hebben op alle aspecten van je leven. Het is belangrijk om te beseffen dat ongelukkig zijn in je werk niet alleen je werk beïnvloedt, maar ook je welzijn en relaties. Als elke werkdag aanvoelt als een straf, kan dit zelfs een schaduw werpen over de andere mooie aspecten van je leven, zoals je thuis en je dierbaren. Het kan leiden tot prikkelbaarheid en ongelukkigheid, waardoor je niet de juiste aandacht kunt geven aan de mensen om je heen. Het kan resulteren in een gevoel van slechts van weekend naar weekend te leven, waarbij je zelfs in het weekend al opziet tegen de komende werkweek. Het is duidelijk dat dit verre van een droombaan is.

Je baalt van je werk

Mensen die oprecht balen van hun werk. Droombanen lijken dun gezaaid en toch zijn veel mensen er naar op zoek. Het maakt hierbij niet uit of het jonge mensen aan het begin van hun loopbaan of oudere werknemers betreft.

Iedere dag met tegenzin je dagelijkse dingen moeten doen. Geen enkele voldoening of waardering. Elke werkdag sleep je jezelf er doorheen. Waarom eigenlijk? Natuurlijk, je hebt iedere maand de huur of hypotheek. Dagelijkse boodschappen leggen een stevig beslag op je inkomen. Leven kost verduveld veel geld en dan hebben we het nog niet eens over luxe!

Wanneer je baalt van je werk, dan heb je hoe gek het ook klinkt: veel werk te verzetten. Wanneer werken een straf is dan is er serieus werk aan de winkel. Dan moet je toch echt aan de slag om die droombaan wel te krijgen.

Wat is funester dan te werken, te denken en te voelen zonder innerlijke noodzaak, zonder een diep persoonlijke keuze, zonder lust? Als een automaat van de ‘plicht’?”
Friedrich Nietzsche

Werk en voldoening

Er zijn mensen die hun werk als straf ervaren, maar voor veel anderen is het gelukkig wat genuanceerder. Ze hebben geen droombaan maar best aardig werk. De vraag is dan; brengt het werk ook voldoende voldoening of uitdaging? Je doet werk dat je wel leuk vindt, maar je mist perspectief. Dat is minder urgent dan wanneer je totaal de balen hebt van je baan. Maar het is wel degelijk iets om serieus mee aan de slag te gaan want waarom zou je geen baan hebben die helemaal jouw ding is?

Wat voor werk past bij jou?

Het ideale werk voor jou is waarschijnlijk een baan die voldoet aan jouw behoefte aan voldoening en plezier. Terwijl sommigen misschien dromen van rijkdom, realiseren de meeste mensen zich dat een goed leven meer inhoudt dan alleen financiële welvaart. Het streven naar grote rijkdom leidt zelden tot een zorgeloos bestaan; het brengt eerder risico’s met zich mee van verlies. Voor de meeste mensen zijn andere aspecten belangrijker voor hun levensgeluk. Ze streven naar een leven met een voldoende inkomen en werk waar ze plezier en zelfs passie in vinden. Het nastreven van een baan die voldoening en plezier biedt, kan leiden tot een meer bevredigend en vervuld leven dan louter streven naar financiële rijkdom.

Voldoening in je werk, een dak boven je hoofd, mensen om je heen waar je van houdt. De dingen kunnen doen die je belangrijk vindt. Dat zijn veel vaker de onderwerpen voor een tarotconsult.

Wanneer je werk hebt dat voldoening geeft en ruimte om te leven; is dat dan ook geen droombaan? Het werk en het leven dat echt bij je past. Dat is een zoektocht waar de tarot veel inzicht bij kan geven.

Loopbaancoaching en de droombaan die echt bij jouw past?

Terug naar werk en het vinden van jouw droombaan. Werk of ondernemerschap is een belangrijke basis om een goed leven te leiden. Een goede baan waar je met plezier naar toe gaat. Prima collega’s waar ook jij je plaats tussen hebt. Voldoende verdienen om een goed leven te leiden. Een tarotconsult voor loopbaancoaching kan je daarbij goede inzichten geven.

Vaak heb je best veel vragen wanneer je van baan wilt veranderen. Om die reden biedt Rowanberry tarot een kort tarot traject aan van drie tarotconsulten voor loopbaancoaching. Deze consulten zijn bedoeld om een antwoordt te vinden op drie vragen:

Wie ben ik?

Tarotconsulten kunnen een waardevol hulpmiddel zijn bij loopbaancoaching, omdat ze kunnen helpen bij het verkennen van belangrijke vragen zoals “Wie ben ik?”, “Wat kan ik?” en “Wat ga ik doen?”.

In het eerste tarotconsult, gericht op de vraag “Wie ben ik?”, kan staat een tarotlegging centraal die inzicht geeft in jouw persoonlijkheid, talenten en innerlijke drijfveren van de cliënt. Door de symboliek en boodschappen van de kaarten te interpreteren, krijg je een dieper begrip krijgen van zichzelf.

Wat kan ik?

Het tweede tarotconsult, gericht op de vraag “Wat kan ik?”, zal zich richten op de vaardigheden, capaciteiten en potentieel. Door middel van de tarotkaarten kan ik samen met jouw verkennen welke talenten en mogelijkheden er aanwezig zijn en hoe deze het beste benut kunnen worden in een professionele context. Dit kan helpen bij het identificeren van sterke punten en het bepalen van mogelijke carrièrepaden.

Wat ga ik doen?

Het derde tarotconsult, gericht op de vraag “Wat ga ik doen?”, is ondersteunend bij het nemen van concrete stappen richting een vervullende loopbaan. Door middel van de tarotkaarten en loopbaan coaching krijg je inzicht in mogelijke toekomstige ontwikkelingen, obstakels en kansen. Dit kan de cliënt helpen bij het formuleren van doelen en het maken van beslissingen die in lijn zijn met hun authentieke zelf en hun professionele ambities.

Vanuit deze drie tarotconsulten voor loopbaancoaching kun je aan de slag gaan. Je hebt in kaart gebracht wie je bent en wat je valkuilen zijn. Je hebt inzicht in je (verborgen) talenten. Je hebt een perspectief van mogelijkheden en “last but not least” een stappenplan om aan het werk te gaan om bij die droombaan te komen.

Onvindbaar talent? Rowanberry tarot wijst de weg naar jouw droombaan!

Sta je vast in je carrière? Loop je rond met vragen over je ware talenten en ideale werkomgeving? Laat je niet langer beperken door onzichtbare blokkades. Tarotconsulten en coaching bij Rowanberry tarot geven je krachtige inzichten die je helpen om je ware potentieel te ontsluiten en de baan te vinden die perfect bij je past.

Tijdens tarotconsulten voor loopbaancoaching:

  • Verken je je diepste drijfveren, waarden en talenten.
  • Krijg je helderheid over je ideale werkomgeving en functietype.
  • Ontvang je praktische handvatten en concrete stappenplannen om je droombaan te verwezenlijken.
  • Gratis intake en kennismaking bij een tarot coachingstraject van 3 consulten of meer.

Maak vandaag nog jouw afspraak voor een tarotconsult

Deel dit artikel op social media

Schrijf je in voor de Rowanberry nieuwsbrief!

Rowanberry tarot

Eens per maand nieuws, tips & exclusieve aanbiedingen in jouw mailbox

De Rowanberry nieuwsbrief verschijnt ongeveer eens per maand. Geen spam, geen fratsen, Rowanberry tarot gebruikt jouw e mail adres alleen voor de maandelijkse nieuwsbrief. Verder helemaal niet!