Een droombaan vinden

Je wilt verder in je werk. Je wilt ander werk. Je wilt je talenten ontwikkelen. Maar gelijktijdig loop je rond met de vraag: Hoe dan?

Je kunt jezelf helemaal suf laten coachen op zoek naar de antwoorden. Je kunt je door en door laten trainen zonder enig resultaat. Waarschijnlijk heb je nog niet aan de tarot gedacht. Toch kan het zo zijn dat je daar de oplossing vindt.

Je zit niet op je plek in jouw werk

Wanneer je niet op je plek zit in het werk dat je doet dat heeft dat invloed op jouw leven. Je kun er zelfs behoorlijk ongelukkig van worden. Zeker wanneer elke werkdag voelt als een straf om te doen, dan werkt dat ook door in andere dingen. Er valt dan een schaduw over jouw mooie huis waar je zo hard voor werkt. Je bent te prikkelbaar of ongelukkig om de juiste aandacht aan je geliefden te geven. Het wordt leven van weekeinde naar weekeinde. Maar tijdens het weekeinde zie je alweer tegen de volgende werkweek op. Dat is alles behalve een droombaan.

Je baalt van je werk

Mensen die oprecht balen van hun werk. Droombanen lijken dun gezaaid en toch zijn veel mensen er naar op zoek. Het maakt hierbij niet uit of het jonge mensen aan het begin van hun loopbaan of oudere werknemers betreft.

Iedere dag met tegenzin je dagelijkse dingen moeten doen. Geen enkele voldoening of waardering. Elke werkdag sleep je jezelf er doorheen. Waarom eigenlijk? Natuurlijk, je hebt iedere maand de huur of hypotheek. Dagelijkse boodschappen leggen een stevig beslag op je inkomen. Leven kost verduveld veel geld en dan hebben we het nog niet eens over luxe!

Wanneer je baalt van je werk, dan heb je hoe gek het ook klinkt: veel werk te verzetten. Wanneer werken een straf is dan is er serieus werk aan de winkel. Dan moet je toch echt aan de slag om die droombaan wel te krijgen.

Wat is funester dan te werken, te denken en te voelen zonder innerlijke noodzaak, zonder een diep persoonlijke keuze, zonder lust? Als een automaat van de ‘plicht’?”
Friedrich Nietzsche

Werk en voldoening

Er zijn mensen die hun werk als straf ervaren, maar voor veel anderen is het gelukkig wat genuanceerder. Ze hebben geen droombaan maar best aardig werk. De vraag is dan; brengt het werk ook voldoende voldoening of uitdaging? Je doet werk dat je wel leuk vindt, maar je mist perspectief. Dat is minder urgent dan wanneer je totaal de balen hebt van je baan. Maar het is wel degelijk iets om serieus mee aan de slag te gaan want waarom zou je geen baan hebben die helemaal jouw ding is?

Wat voor werk past bij jou?

Sommigen dromen er van om rijk te worden, maar in werkelijkheid is het toch anders. De meeste mensen dromen vooral van een goed leven. Grote financiële rijkdom leidt alleen in spookjes tot een zorgeloos bestaan! Wie veel bezit loopt ook risico’s om veel kwijt te raken. De meeste mensen stellen hele andere voorwaarden aan hun levensgeluk. Een leven met voldoende inkomen. Een leven waar je voldoening aan beleeft. Werk dat je met plezier en zelfs met passie doet.

Voldoening in je werk, een dak boven je hoofd, mensen om je heen waar je van houdt. De dingen kunnen doen die je belangrijk vindt. Dat zijn veel vaker de onderwerpen voor een tarot consult.

Wanneer je werk hebt dat voldoening geeft en ruimte om te leven; is dat dan ook geen droombaan? Het werk en het leven dat echt bij je past. Dat is een zoektocht waar de tarot veel inzicht bij kan geven.

Hoe krijg jij die droombaan die echt bij jouw past?

Terug naar werk en het vinden van jouw droombaan. Werk of ondernemerschap is een belangrijke basis om een goed leven te leiden. Een goede baan waar je met plezier naar toe gaat. Prima collega’s waar ook jij je plaats tussen hebt. Voldoende verdienen om een goed leven te leiden. Een tarot consult kan je daarbij goede inzichten geven.

Vaak heb je best veel vragen wanneer je van baan wilt veranderen. Om die reden biedt Rowanberry tarot een kort tarot traject aan van drie tarot consulten. Deze consulten zijn bedoeld om een antwoordt te vinden op drie vragen:

  1. Wie ben ik?
  2. Wat kan ik?
  3. Wat ga ik doen?

Vanuit deze drie tarot consulten kun je aan de slag gaan. Je hebt in kaart gebracht wie je bent en wat je valkuilen zijn. Je hebt inzicht in je (verborgen) talenten. Je hebt een perspectief van mogelijkheden en “last but not least” een stappenplan om aan het werk te gaan om bij die droombaan te komen.

Maak vandaag nog de eerste stap met een tarot consult

Deel dit artikel op social media