Tarotkaart de ster van de Aleister Crowley Thoth tarot

Je staat buiten op een heldere winternacht en kijkt naar de sterren. Het vriest licht en je voelt de koude prikkelend tintelen. Je ademt diep in, je voelt je goed, je voelt je bruisen en je hebt een bijzonder tevreden gevoel: Het is goed zoals het is! Dit beschrijft de beleving die de tarotkaart de ster jou wil geven.

Blauw is de kleur die tarotkaart de ster domineert. Helderheid en klaarheid van geest. Gedachten op orde! Maar ook het blauw van water, de kleur van gevoelens en je diepere beweegredenen. De kleur van het onderbewustzijn. De roze en rood tinten betekenen liefde maar ook activiteit en betrokkenheid bij de dingen die je doet. De vloeistof in de bekers doet aan wijn denken. Wie goed, rechtsonder in de hoek van deze kaart, kijkt ziet rozen en vlinders. De sterren op deze tarotkaart zijn zevenpuntig.

Indrukken bij tarotkaart de ster

De ster is een tarotkaart die op alle fronten positief is. De vrouw die is afgebeeld op de ster van de Thoth tarot is de Egyptische hemelgodin Noet. De hemelgodin die haar bekers met wijn voedend uitgiet over de aarde.

Tarotkaart de ster geeft je een gevoel dat alles goed is. Geen enkele verwoesting is definitief. Uit iedere as en stofwolk rijst uiteindelijk nieuw leven en nieuwe schoonheid op. Op deze manier is de ster een tarotkaart van diep en groot vertrouwen.

De ster is ook de ster van de godin Isis en een symbool voor het jaarlijks overstromen van de rivier de Nijl. In Egypte was de Nijl de belangrijkste rivier die door jaarlijkse overstroming voor vruchtbare grond zorgde. De ster is ook het symbool van de ster van Bethlehem. De ster die werd gevolgd door de drie wijzen en die vertelde waar het kindje Jezus was geboren.

De ster in een tarotlegging

Wanneer tarotkaart de ster in een tarotlegging verschijnt dan wijst dit op een bijzonder positieve betekenis. Een positiviteit die uitstraalt over alle andere tarotkaarten in de tarotlegging. De ster is een tarotkaart die staat voor groot vertrouwen in de breedste zin van het woord. Positieve kaarten in een tarotlegging worden door de ster bevestigd. Negatieve tarotkaarten worden door de ster milder en minder duister.

Let wel op de positie van deze tarotkaart in een tarotlegging. De betekenis veranderd afhankelijk van de plaats waarvan de ster over de andere tarotkaarten schijnt. Het maakt dus uit of deze tarotkaart op een plaats in de tarotlegging valt die naar verleden, heden of toekomst wijst.

Laat jouw ster reizen

De ster is een inspirerende tarotkaart die je er toe aanspoort in jouw leven dromen waar te maken. Vertrouw op je kunnen en ga er voor. Leef je leven en bouw je droom; weet dat het geen luchtkasteel is. De ster zoals afgebeeld op de Thoth tarot is een afbeelding van vertrouwen, geluk en een goed succesvolle afloop van de dingen die je doet. Tarotkaart de ster stemt hoopvol en geeft moed en inspiratie om verder te gaan. Tarotkaart de ster wijst op geluk in sociaal verband. Dat betekent dat er warme banden zijn met de mensen om je heen. Betrokken familie, een fijne vriendenkring of goede collega’s. Tarotkaart de ster staat voor jouw voorwaarden voor voldoening, geluk en succes.

Succes betekent bij de ster dus niet alleen maar een fijne baan en een prima inkomen. Succes is veel breder dan dat. Succesvol zijn staat bij tarotkaart de ster in directe verbinding voldoening en geluk. Wanneer je jouw ster echt laat rijzen dan voldoe je aan die voorwaarden; geluk en voldoening maken je leven tot een succes!

De schaduwzijde van tarotkaart de ster

Zoals alle tarotkaarten heeft ook de ster een donkere kant, een schaduwzijde. Deze schaduwkant gaat vooral over gebrek aan vertrouwen en vertwijfeling. Vaak gaat een negatieve ster over het gevoel niet op je plek te zijn in het leven: studie, werk, relatie. De schaduwkant van de ster kan ook gaan over overmoed en onrealistische verwachtingen. Geen dromen najagen maar luchtkastelen bouwen.

De betekenis van ster in het kort

Liefde, geluk, succes en vertrouwen in jezelf en de mensen om je heen.

Deel dit artikel op social media