Van idee naar project of praktisch werken aan succes.

In dit artikel wil ik het over een specifiek soort ideeën hebben. Ideeën over wat je allemaal zou kunnen doen met je leven. Dromen van het mooie dat je allemaal zou kunnen. En dan heb ik het niet over snel geld met crypto of in een mum je miljoen manifesteren. Ik heb het over het echte leven en het op een praktische en duurzame manier werken aan succes. Wat ga jij met je leven doen? Heb jij daar nog geen idee van? Geen probleem, ik heb het eerst even kort over hoe je goed ideeën kunt opdoen!

Ook jij kunt ideeën hebben, een project uitwerken en succes hebben.

Help: ik heb echt geen idee……!!

Om een idee uit te voeren of concreet te maken heb je dus wel een idee nodig. Dat kan wel een dingetje zijn! Veel mensen hebben wel iets met mooier werk of minder werken, meer inkomen of een droomleven. Maar hoe dat er dan precies uit ziet??? Daar moet je dus aan werken. Hoe ga je iets vaags vorm geven en wat ga je precies doen? Heb je daar nog geen een idee bij? Dan begin je daarmee! Jouw vage gedachte een onduidelijke idee “of zelfs helemaal nog geen idee” helder maken zodat het succesvol kan worden?

Om ideeën op gang te brengen kun je altijd beginnen om “gezellig met jezelf of met iemand anders samen” een brainstorm te doen. Ga aan tafel zitten met alleen een pen, een schrijfblok en een kop koffie of thee. Gooi alle media even aan de kant. Laptop of pc uit en telefoon op stil of nog liever: helemaal uit! Even helemaal alleen met jezelf en eventueel degene die samen met jouw de brainstorm doet.

Laat je geest even tot rust komen. Het is de bedoeling om op een ontspannen manier je gedachten te laten komen. Even rustig met een kop koffie of thee tot jezelf komen en verder helemaal niks! Neem dus echt even de tijd om te ontspannen zodat je gedachten ruimte krijgen. Het kan even duren maar meestal komen gedachten gewoon bij je op als je ontspannen bent. Schrijf alle gedachten die bij je boven komen op; het maakt nu nog niet uit waarover ze gaan. Laat je hierbij nergens door tegenhouden. Hoe vreemd, wild of onrealistisch ook, in dit stadium schrijf je alles op wat er in je op komt.

Nu wil het geval dat het soms best lastig is om zomaar allemaal gedachten te hebben die je als ideeën kunt bestempelen. Maar oefening baart ook hierbij kunst. Dit is een eerste en belangrijke stap in jouw project op weg naar succes. Het duurt soms best even voordat je ideeën gaan stromen.

Lukt het echt niet, dan kun je het ook anders aanpakken. Je begint nog steeds met een moment voor jezelf te pakken met een kop koffie of thee. Even je geest tot rust laten komen; even helemaal niks! Als de gedachten niet als vanzelf komen zeg je aan het eind van je koffie; ik sta open voor alle inspiratie en dingen die ik moet doen om…….

 • Mijn leven te verbeteren.
 • Een bedrijf te beginnen.
 • Beter betaald werk te krijgen.
 • Mijn relatie te verbeteren.
 • Meer geluk ervaren.
 • Enz…..

Leg je pen en schrijfblok aan de kant en laat de zaak één of twee dagen op zijn beloop. Komt er inspiratie, een gedachte of een idee; dan schrijf je dit op.

De tarot en ideeën ontwikkelen

Als het laten komen van ideeën helemaal niet werkt dan kun je een coach / counselor raadplegen. Coaching helpt ontzettend goed als je de zaken voor jezelf helder wilt krijgen. Als tarotcoach help ik graag mensen om richting inzicht, inspiratie en perspectief te krijgen. Een tarotlegging om inspiratie op te doen en concreet een richting te bepalen en de ideeën stroom op gang te brengen helpt je verder wanneer ideeën op zich laten wachten.

Succesvol projectmatig werken begint met jouw idee uitwerken

Je hebt al je gedachten opgeschreven van een patisserie beginnen en een zinvolle baan krijgen tot meer vrije tijd of…een ruimtereis naar mars maken en……vul maar in. Het maakt niet uit hoe klein of groot je ideeën zijn.
Wanneer je een aantal ideeën op papier hebt staan is het tijd om ze uit te werken tot een project. Nu pas zet je de volgende stap. Wanneer je een idee hebt of meerdere ideeën kies je een eerste stap tot realisatie. De stap van een gedachte naar de uitwerking van een project om van een idee een succes te maken.

 1. Het begin: Kies om te beginnen welk idee je echt wilt omzetten van idee naar realisatie! Een haalbaar idee is daarbij wel een voorwaarde om van jouw project een succes te maken. Een ruimtereis naar Mars kan dus door de meeste mensen van de ideeën lijst worden geschrapt. Maar het beginnen van een patisserie of “jouw bedrijf” kan natuurlijk wel. Ook al lijkt de realisatie ver weg en ook al is en blijft jouw droom groot; met nagenoeg ieder idee kun je een start maken tot realisatie.
 2. Het ontwerp: De ontwerpfase is één van de belangrijkste fases om jouw idee en project praktisch tot realisatie en succes te brengen. Je gaat van de beginfase tot de eindfase een werkbaar en praktisch schema maken van jouw project!
  Om te beginnen beschrijf je zo nauwkeurig mogelijk wat jouw project moet worden. Dan begin je met de uitvoering. Wat heb je nodig om jouw idee tot uitvoering te brengen? Dat kan zijn: cursussen en opleidingen. De startpositie van jouw project. Vaardigheden, wat gaat het allemaal kosten? Hoe ga je aan geld komen? In welke tijd wil je jouw project uitvoeren? Ook ga je fases aanbrengen voor je project. Moet je misschien tussenstappen maken? Als jouw droom een patisserie beginnen is, dan heb je misschien niet direct het geld om een mooi pandje in de binnenstad te openen met je eigen bakkerij. Maar je kunt misschien al wel in je eigen (of iemand anders zijn / haar) keuken starten met het maken van mooie patisserie producten en deze bezorgen bij klanten. Soms bestaat een project uit verschillende fasen en projecten. Bak cursus volgen, thuis bakken en spullen bezorgen, kraampje op de markt, eigen bakkerij openen.
  Een dergelijke opeenvolging van fasen en deelprojecten kun je voor elk “groot” idee opzetten. De werken aan tussenstappen vergroot ook het aantal succeservaringen dat je kunt hebben voor jouw project. Het ontwerp van jouw project bevat alle informatie en stappen die je kunt bedenken en die nodig zijn voor de uitvoering van jouw idee. Van het lezen van een boek over projectmatig werken naar het opstaan van de bank om je laptop open te slaan en je project uit te werken. Je werkt alles uit van het volgen van scholing en het inkopen van spulletjes, het maken van een website en een Instagram kanaal tot…. Iedere stap zet je in een tijdsplan.
  Het eerste jaar start je met de nodige scholing, het tweede jaar begin je producten te bakken die verkoopwaardig zijn. In het derde jaar wil je een mooie rij Instagram posts hebben gerealiseerd en een leuke website hebben en het derde of vierde jaar heb je (als alles volgens plan verloopt) geld verdient en kun je gaan nadenken over……. In dit voorbeeld wordt een patisserie genoemd maar in principe werkt ieder project op dezelfde wijze. Telkens weer is een project een aantal praktische stappen om van een idee tot concreet succes te komen.
 3. De uitvoering: Op het moment dat je alles volgens een praktisch projectplan op papier hebt gezet merk je dat je de komende tijd veel werk hebt te doen! Jouw project ten uitvoer brengen is een grote stap. Om van een idee tot uitwerking te komen was een sprong voorwaarts. Nu komt er nog een sprong in het diepe bij. Gaat alles in jouw project volgens plan verlopen? Welke problemen bots je tijdens jouw project tegenaan? Waar ontstaat versnelling en waar vertraging. Wat loopt op rolletjes en wat komt tot stilstand. Dit is de uitwerking van jouw project in de echte wereld. Nu komt het er op aan op jouw idee echt tot een succes in het echte leven te maken.
 4. De evaluaties: Tijdens de uitvoering van ieder project moet je van tijd tot tijd evalueren hoe het gaat. Dit zijn belangrijke momenten. Je kunt je successen optekenen maar ook je problemen. Een evaluatiemoment is een moment om alles even na te lopen en opnieuw op een rijtje te zetten. Wat loopt er volgens plan? Wat loopt er minder goed op helemaal niet en hoe ga je dat oplossen? Vervolgens pas je jouw project aan. Heb je meer tijd nodig of kun je versnellen? Welke werkwijze heeft succes en wat ga je anders doen?
 5. De afronding: Uiteindelijk heeft ieder project zijn afronding. Dan is het project klaar. Sommige projecten duren maar even of een paar maanden, andere projecten duren een leven lang of zelfs nog langer. Maar afronding is een moment in ieder project. Soms zijn dingen gewoon klaar en is het tijd om iets af te ronden. Natuurlijk is het de bedoeling dat een project een succes wordt en de afronding een feest!

Ideeën en projecten succesvol uitwerken met tarot

Een succesvol project is een hele goede manier om stap voor stap op een praktische manier aan concreet succes te werken. Maar tijdens een project loop je soms tegen een muur op of je valt in een zwart gat. Soms heb je even helemaal geen idee!

Geen enkele droom, geen enkel idee, geen enkel plan kan zonder inzicht, inspiratie en perspectief. Soms vloeit alles vanzelf en soms zoek je een ruggensteun of iets waardoor er inzicht, inspiratie en perspectief ontstaat. Dan komt de tarot in beeld. Tarotkaarten zijn een prachtig gereedschap om je verder te helpen op momenten dat je project even stil valt of vast loopt. Nee, tarotkaarten geven je geen pasklaar antwoord maar ze wijzen je wel verdraaid duidelijk een richting. Het is net even dat inzicht waar je om verlegen zat. Het is net even dat antwoord dat je nergens kon vinden. Tarot is een creatieve manier op perspectief te schetsen.

Praktisch werken aan succes met tarot

Succes is net als geluk iets waar je aan moet werken. Al heb je nog zoveel talent, interesse of passie voor een vak; zonder hard werken wordt het niks. Op de bank zitten met mooie dromen is dus niet de oplossing. Kom in beweging en ga aan de slag. Maak van je dromen, je plannen een project en maak werk van je succes.

Een online tarotcoaching sessie kan een waardevol hulpmiddel zijn bij het streven naar succes in verschillende aspecten van het leven. Tarot is een eeuwenoude praktijk die gebruikmaakt van symboliek en archetypen om inzicht te bieden in persoonlijke situaties en om richting te geven aan besluitvorming. Hier zijn enkele manieren waarop een online tarotcoaching sessie je kan helpen bij het bereiken van succes:

 1. Zelfreflectie en zelfbewustzijn: Tarotkaarten kunnen dienen als een spiegel die je helpt om dieper in jezelf te kijken en je bewust te worden van je eigen gedachten, gevoelens en overtuigingen. Door zelfreflectie kun je obstakels identificeren die je succes in de weg staan en manieren vinden om deze te overwinnen.
 2. Besluitvorming en richting: Tarotkaarten kunnen je helpen bij het nemen van belangrijke beslissingen door inzicht te bieden in mogelijke uitkomsten en consequenties. Een tarotcoaching sessie kan je helpen om helderheid te krijgen over welke stappen je moet nemen om je doelen te bereiken en succesvol te zijn.
 3. Motivatie en inspiratie: Soms kan het moeilijk zijn om gemotiveerd te blijven tijdens het streven naar succes. Tarotkaarten kunnen dienen als inspirerende boodschappen die je aanmoedigen en motiveren om door te zetten, zelfs als de weg voor je ligt.
 4. Identificatie van patronen: Tarotkaarten kunnen helpen bij het identificeren van terugkerende patronen in je leven die je succes kunnen beïnvloeden. Door bewust te worden van deze patronen, kun je stappen ondernemen om ze te doorbreken en nieuwe, positieve gewoonten te ontwikkelen die je succes bevorderen.
 5. Emotionele ondersteuning: Een online tarotcoaching sessie kan ook dienen als een vorm van emotionele ondersteuning tijdens uitdagende tijden. De symboliek en boodschappen van de tarotkaarten kunnen troost bieden en je helpen om met vertrouwen en veerkracht naar de toekomst te kijken.

Online tarotcoaching is een waardevol instrument om je te begeleiden op je pad naar meer succes door middel van zelfreflectie, besluitvorming, motivatie, identificatie van patronen en emotionele ondersteuning. Het is een inspirerende en verhelderende ervaring die je kan helpen om je doelen te bereiken en je volledige potentieel te benutten

Wil je echt aan de slag met jouw leven en werk, maak dan vandaag nog een afspraak voor een tarotconsult.

Deel dit artikel op social media

Schrijf je in voor de Rowanberry nieuwsbrief!

Rowanberry tarot

Eens per maand nieuws, tips & exclusieve aanbiedingen in jouw mailbox

De Rowanberry nieuwsbrief verschijnt ongeveer eens per maand. Geen spam, geen fratsen, Rowanberry tarot gebruikt jouw e mail adres alleen voor de maandelijkse nieuwsbrief. Verder helemaal niet!